Держсекретар США Блінкен відвідає Україну, а потім Польщу

НОВИНИ 10.09.2024 Коментарі 0

Глави зовнішньополітичних відомств США Ентоні Блінкен і Сполученого Королівства Девід Леммі здійснять цього тижня спільний візит до Києва, щоби зустрітися з українським державним керівництвом та продемонструвати підтримку України.

Про це заявив у вівторок, 10 вересня, у Лондоні глава британського МЗС Девід Леммі, - повідомив Укрінформ.

«Щодо Росії і України, то сьогодні я можу підтвердити, що ми з Тоні (Блінкеним – ред.) вирушимо до Києва цього тижня, в перший спільний візит за понад десятиліття», - зазначив глава британської дипломатії під час пресконференції за підсумками зустрічі з главою Держдепартаменту США.

Леммі підкреслив, що Британія і Сполучені Штати є найближчими союзниками, тому він радий буде продемонструвати відданість Україні.

Додамо, держсекретар США Ентоні Блінкен впродовж 9-10 вересня перебуває в Лондоні з візитом, під час якого, обговорює, в тому числі, питання підтримки України.

Також Державний департамент США оголосив, що у четвер, 12 вересня, відбудеться візит державного секретаря США Ентоні Блінкена до Польщі. Очільник американської дипломатії відвідає Варшаву на зворотному шляху з Києва, - про це повідомило Польське радіо. 

За повідомленням Державного департаменту, очільник американської дипломатії зустрінеться з високопоставленими представниками польського уряду. Очікується, що на переговорах будуть обговорюватися, серед іншого, питання оборонної та енергетичної співпраці, а також підтримки України. 

Фото – Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі/Mark Schiefelbein/Pool

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: