«Білоруси, чекайте нашого сигналу» - відеозвернення командира Полку Калиновського

НОВИНИ 24.06.2023 Коментарі 0

Командир білоруських добровольців із Полку імені Кастуся Калиновського (ПКК) Денис Прохоров на позивний «Кіт» звернувся до громадян Білорусі у своєму відеозверненні. Ролик опублікував ТГ-канал ПКК.

«Сприятливі умови для знищення диктатури швидко наближаються. Це початок кінця великої тиранії. Я звертаюся до всіх білоруських військових не беріть участі у внутрішньому конфлікті росії. Ця громадянська війна нас не стосується. Для білорусів важливе інше – наближається час, коли перед вами постане вибір: виконати злочинний наказ чи присягу, яку ви дали на вірність білоруському народу», - говорить «Кіт».

За його словами, на території Білорусі є резерв, що включає чинних військових, військових у запасі та просто громадян, які готові діяти та визволяти Білорусь від диктатури й окупації.

«Нам будуть потрібні люди для рішучих дій. Готуйтеся до вступу в загони самооборони. Кожне місто, кожен квартал, кожна вулиця будьте готові до контролю своєї території і підтримки порядку. Військові, резервісти, білоруси – чекайте нашого сигналу! Час Свободи наближається», - каже командир ПКК

До речі, лідерка білоруських демсил Світлана Тихановська також закликала білоруських дипломатів і силовиків не вибирати між путіним та прігожиним, а військових – вигнати російські війська з Білорусі.

Про це вона сказала у спеціальному відеозверненні, назвавши події в російській федерації такими, що нагадують громадянську війну.

За її словами, російська диктатура розв'язала війну проти України, а тепер привела війну у свій дім. Білорусів вона закликала «зберегти безпеку та суверенітет Білорусі».

Що стосується білоруської армії, то Світлана Тихановська порадила закрити кордон із росією і почати виводити рашистські війська з території.

Як повідомляє ТГ-канал «Позірк», Об’єднаний перехідний кабінет у суботу, 24 червня, під час екстреного засідання створив оперативний ситуаційний штаб.

Також пролунав заклик до всіх білоруських демократичних організацій і добровольців в Україні долучитися до штабу для напрацювання спільного плану дій та оборони суверенітету Білорусі.

Також читайте: Білорусам приготуватися!

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: