Білорусам приготуватися! 

НОВИНИ 24.06.2023 Коментарі 0

Масштаб прігожинського бунту набрав солідних обрисів, і білоруси мають шанс також ним скористатися для повалення режиму лукашенка. Багато в чому це залежатиме від розгортання подій на росії. Але вже зараз зрозуміло, що влада лукашенка висить на тоненькій волосині

Як стверджують білоруські опозиційні ТГ-канали, посеред ночі білоруський диктатор збирав силову частину Ради безпеки і створив Оперативний штаб. Зранку суботи, 24 червня, відбулося засідання генерального штабу міноборони Білорусі.

Оперативно-аналітичний центр планово уповільнює Інтернет – раніше ми писали про те, що режим лукашенка тренувався блокувати мережі за методикою Китаю

Є неперевірена інформація, що лукашенко після нічної розмови по телефону з путіним зідзвонювався ще декілька разів вранці та уцім пропонував перекинути до москви вітебську 201-шу мобільну бригаду.

Також повідомляють, що опівночі бульбофюрер відправив літак з родиною у Туреччину. Урядовий бізнес-джет EW-301PJ вилетів з Мінська і чверть на шосту ранку приземлився у турецькому Бодрумі. Цей борт літає за таким маршрутом доволі часто. Ним користуються сини «ябацькі».

Політолог Ігор Тишкевич не відкидає перспективи реалізації «казахського» сценарію ОДКБ, проте після розмови з путіним президент Казахстану Токаєв фактично відмовив у допомозі. «А ось Лукашенко може влізти», - припускає політолог.

У своєму ТГ-каналі він також звернув увагу на мовчання білоруської пропаганди.

«А Белта та білоруські пропагандисти щось заткнулися. Не знають, що говорити та тихенько сидять. Рідкісна витримка для, зазвичай, таких багатослівних», - написав експерт.

Тим часом уповноважений з питань національної безпеки в Об’єднаному перехідному кабінеті демократичних сил Білорусі Валерій Сахащик зробив заяву, в якій закликав «вирішувати, що робити далі, причому вирішувати швидко».

«Проросійський шлях, яким країну вів Лукашенко всі ці роки — завів нас у глухий кут. Ми з вами зараз стоїмо на дорозі, перед нами опущений шлагбаум і знак «глухий кут».

І ми маємо вирішувати, що робити далі, причому вирішувати швидко.

Тому що або ми використовуємо цей історичний шанс і станемо успішною європейською країною, або ми втратимо все і сама назва Республіки Білорусь залишиться тільки у книжках», - сказав колишній командир Брестської десантної бригади.

Він також звернувся до білоруських військових: «нам нема на кого розраховувати, але ми з вами об'єднавшись точно з цим упораємося».

«Ми – одна з найкращих націй світу! У нас буде час поставити один одному питання і висловити претензії. Давайте не зараз. Давайте об'єднаємо націю, зараз врятуємо Батьківщину — решту потім!

Військовослужбовці 38 бригади Бреста та інших військових частин налаштуйтесь на нашу хвилю і залишайтеся на зв'язку. Ми переможемо!», - сказав Валерій Сахащик.

Також Полк білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського, який воює у складі ЗСУ, на своєму ТГ-каналі анонсував звернення о 17:00 до білоруського народу!

Об'єднані перехідний кабінет Білорусі у найближчий час також проведе екстране засідання через надзвичайну ситуацію на росії.

Лідерка білоруським демсил Світлана Тихановська закликала продовжувати фокусуватися на допомозі Україні і звільненні Білорусі від тиранії.

«У рядах злочинців, які утримують владу за допомогою страху, немає вірності. Їхній режим терору може обрушитися в будь-який момент», - написала пан Тихановська у Твіттері.

Один із інформаційних ресурсів стверджує, що після розмови з путіним лукашенко перебуває в паніці. Через неготовність до подібного розвитку подій.

Поки що лукашенко може опертися лише на силовиків. За інформацією джерел, якщо заколот на росії до ночі перекинеться на москву, з Мінська розпочнуть втікати найвищі посадовці. Лукашенкові залишиться тікати хіба за уральські гори.

Сусіди Білорусі – Польща і країни Балтії також реагують відповідно через російський бунт. Латвія посилює охорону кордонів та припиняє видавати візи росіянам. А президент Польщі Анджей Дуда наказав привести армію у підвищену бойову готовність. До речі, у калінінградській області, яка є анклавом на території Євросоюзу, також збройним силам віддали наказ стати «в ружйо».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: