Пригожин втікає на болота в Білорусь

НОВИНИ 25.06.2023 Коментарі 0

Кримінальну справу проти євгєнія прігожина припинять, а він поїде до Білорусі, - повідомив журналістам речник путіна дмітрій пєсков.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на російський РБК.  

Подробиць про те, що прігожин робитиме у Білорусі, він не повідомив.

Як зазначив пєсков, ситуацію із прігожиним вдалося вирішити без подальших втрат і підвищення рівня напруженості.

Частина бажаючих бійців ПВК "вагнер" підпише контракти з міноборони, сказав пєсков.

При цьому йдеться лише про тих, хто не брав участь у сьогоднішніх діях.

Додамо, що сьогодні, 24 червня, незаконний президент Білорусі лукашенко за погодженням з президентом рф путіним провів переговори з командиром ПВК "Вагнер" євгєном прігожиним. За результатами перемовин очільник ПВК "вагнер" заявив, що припиняє марш на Москву та повертає бійців угруповання до польових таборів. 

Перед цим пресслужба президента Республіки Білорусь, приблизно о 20.00, поширила заяву такого змісту: 

"Сьогодні вранці президент росії владімір путін поінформував свого білоруського колегу про ситуацію на півдні росії із приватною військовою компанією вагнер. Глави держав домовилися про спільні дії.

У розвиток домовленостей президент Білорусі, додатково уточнивши наявними власними каналами ситуацію, за погодженням із президентом росії провів переговори з керівником ПВК вагнер євгєнієм прігожиним.

Переговори тривали протягом дня. Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території росії. Євгєній прігожин прийняв пропозицію президента Білорусі олександра лукашенка про зупинення руху озброєних осіб компанії вагнер на території росії та подальші кроки щодо деескалації напруги.

На даний момент на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК вагнер".

Також нагадаємо вчора, 22 червня, євгєній прігожин звинуватив армію росії, що вона завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. Він заявив, що має намір затримати міністра оборони рф Шшойгу, а також – пройтися маршем справедливості росією із 25-тисячним підрозділом. Відтак, вагнерівці взяли під контроль Ростов-на-Дону, а до Москви не дійшли 200 км.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: