«Дах на рівні депутатів» і власні заводи: нові подробиці наркобізнесу банди «Двадцятівські» у Кривому Розі

РОЗСЛІДУВАННЯ 24.06.2023 Коментарі 0

Хто «кришує» наркоторгівлю у Кривому Розі та чи справді заборонені речовини в місті стало складніше придбати після гучних затримань членів банди «Двадцятівські»?

ЗІФ пропонує продовження розслідування видання СтопКор щодо функціонування та роботи криворізького наркокартелю «Двадцятівські». Що відбувається в місті після затримання Олександра Ожиганова («Семена») та його спільників, з'ясовував журналіст Артем Поліковський.

Масштабна спецоперація, обшуки в декількох містах і понад 40 затриманих: викриття банди наркоторговців «Двадцятівські» у Кривому Розі – бездоганна робота правоохоронців чи перерозподіл прибуткового «бізнесу»? Ватажки одного з наймасштабніших синдикатів України опинилися під арештом, але їхня справа продовжує працювати. Тож чи вистачить політичної волі, щоби Феміда поставила фінальну крапку в цій історії?

«Інколи теми, про які не бажаємо говорити, є найважливішими та небезпечними для нашого суспільства. Наркотики – це не просто слово, це реальність, яка ламає життя та забирає надію. Наркозлочинність у більшості країн світу – один із найтяжчих злочинів. Чим, на жаль, відрізняється і Україна. І, як стверджують експерти, законодавство в цих питаннях досконале, проте є так званий ручний механізм уникнути відповідальності. Ми спробували поглибитись у це непросте питання і продовжити власне розслідування», – розповідає репортер.

Після виходу в ефір першої серії розслідування десятки криворіжців погодилися розповісти більше про «Семена», якого називають лідером «Двадцятівських», і його «бізнес».

«Усе місто чуло про цю масштабну операцію і затриманих... Але нічого не змінилося. Так, дійсно, п'ять днів було важко купити наркотичні речовини. На сьогоднішні «барига» з нашого району почав знову торгувати, тільки зв'язок уже через телеграм-канал. В інших районах ситуація та сама. Як торгували, так і торгують, лише трохи обережніше», – розповідає місцевий житель на ім'я Олександр.

«Зв'язки дуже серйозні у них – на рівні одного міністра та декількох депутатів. Навіть до апарату президента дісталися», – стверджує Василь.

Ба більше, журналісти перевірили надану містянами інформацію. Й розслідування підтвердило: окрім власне наркоторгівлі, під контролем кримінальної структури на Дніпропетровщині перебувають елітні ресторани, з десяток заводів, мереж АЗС та інші побічні види бізнесу.

Представники громадськості побоюються, що коли медійний резонанс стихне, наркомафіозі зможуть вийти на «потрібних людей» і знайти «потрібну суму грошей», аби зам'яти справу: пом'якшити кримінальні статті й отримати мінімальні чи умовні терміни.

Ба більше, за словами фахівців, затримання банди не зменшило обсяги наркопотоків.

«Тому я скажу на даний момент, що робота у нас є. Все одно наркотики є, ви ж розумієте, що в усьому світі наркотики – це найприбутковіший бізнес, після нього йде зброя, проституція. Але наркотики – це найвигідніший бізнес: просто взяти різні регіони, різні наркотики», – коментує представник БФ «Громадське здоров’я» Олександр Лі.

Нагадаємо, правоохоронці викрили дві злочинні організації, які входили до банди «Двадцятівських». За даними слідства, керували ними двоє братів: один із них відповідав за шахрайську схему заволодіння коштами громадян, а інший – за збут наркотиків на території Кривого Рогу.

Фото – «СтопКор»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: