Білорусь планує продовжувати «бойове злагодження» увесь 2023 рік

ПЕРЕКЛАДИ 11.01.2023 Коментарі 0

Нам удалося отримати деякі деталі стратегічного планування генштабу Республіки Білорусь. Увесь 2023-ій уже розпланований. До кінця року проводитимуть навчання та бойове злагодження підрозділів російської та білоруської армій. Послугу надають безкоштовно. Лукашенко взяв на себе зобов'язання 100% фінансування (за що заслуговує на нові санкції).

Як ми раніше повідомляли, спільне угруповання військ до весни буде доведене до 100 тисяч військовослужбовців. Основне завдання РФ – готувати мобілізованих до ведення бойових дій в Україні. Білоруська сторона взяла на себе зобов'язання всебічного забезпечення та обслуговування угруповання.

Другим завданням є забезпечення перманентної загрози нападу. Наше джерело стверджує, що план повторного вторгнення давно розроблено, його постійно коригують росіяни, але білоруська сторона допущена тільки до логістичної частини. Іншими словами, Білорусь продовжуватиме участь у повномасштабній війні як найбільший логістичний оператор Росії.

Генеральний штаб РБ у деталі плану поки що не посвячували. Але! Лукашенко на нарадах наголошує, що знайомий із «планом» і його нібито тримає в курсі сам Путін.

Далі. Російські військові ставляться до своїх білоруських колег насторожено та навіть вороже, як до «іноземної армії». Військова контррозвідка РФ завжди присутня при всіх контактах, розпочинаючи від батальйонного рівня. Наростає градус взаємної недовіри. Командний склад РФ посилається на підвищений режим таємності та має намір триматися окремо.

У міноборони РБ курсує стійкий наратив, що доводять військам: «В Україну ми не поліземо, але шумітимемо на кордоні постійно на ротаційній основі».

Висновок. Росія весь 2023 створюватиме постійну загрозу нападу, а роль білорусів – бути обслугою і весь рік прислуговувати «ввічливим» і непроханим гостям, причому – за власний кошт.

У радбезі вважають, що Лукашенко веде неправильну гру, що дозволяє Білорусі максимально стратегічно отримувати вигоду зі ситуації, що склалася, але разом із тим віддавати значну долю свого суверенітету, який доведеться повертати наступним поколінням. Також усі розуміють, що росіяни цього не забудуть, а Білорусь уже виглядає як посібниця агресії.

Лукашенко переконує своє близьке оточення, що тиск санкцій не збільшується, і видає це за тактичну перемогу. Однак Росія не поспішає з послабленнями... Досі зберігаються торгові обмеження щодо постачання продукції, Росія зберігає квотування з постачання нафтопродуктів до Білорусі, як важіль впливу, і залишаються чинними обмеження у фінансовій сфері. Ситуація нагадує: «хоч ми собі брати, та наші кишені не сестри»!

Телеграм-канал «Беларуская выведка»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: