У Львові президенти трьох країн підписали важливу декларацію

НОВИНИ 11.01.2023 Коментарі 0

Президенти трьох країн – України, Литовської Республіки та Республіки Польща (Володимир Зеленський, Ґітанас Наусєда й Анджей Дуда відповідно), підписали спільну декларацію за результатами другого саміту Люблінського трикутника. Зустріч глав держав відбулася у Львові в середу, 11 січня.

«За результатами переговорів є Спільна декларація. У ній відображені ключові політичні, гуманітарні й інші висновки сьогоднішньої зустрічі», - цитує Володимира Зеленського офіційний сайт Президента України.

Країни-партнерки України пообіцяли надати озброєння – танки та системи протиповітряної оборони.

«Сьогодні я можу сказати важливе слово для нашої оборони, для нашого спільного захисту – і України, і всієї Європи. Це слово – танки. Я вітаю це рішення – яке ухвалила Польща, яке ухвалив Анджей та уряд Польщі. Я дякую Литві, дякую тобі особисто, Ґітанасе, за рішення передати Україні зенітні системи, які посилять захист нашої енергетичної системи, зокрема від атак дронами. Я радий, що ми ухвалюємо саме такі рішення саме у такому форматі – Люблінського трикутника. Це очевидно – реальними справами – доводить, наскільки важливою є співпраця між нашими державами не тільки для східного флангу Європи, але й для усієї нашої євроатлантичної коаліції держав», - сказав глава Української держави.

За інформацією прес-служби Президента України, підписаний документ «підтверджує багатовікові історичні зв’язки між Україною, Литвою та Польщею, а також визначає пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника, зокрема у межах стратегічного курсу нашої держави щодо набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору».

У Спільній декларації схвалено ідею скликання Глобального саміту формули миру заініціативи Президента України.

Також сторони підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

Зустріч глав держав відбулася у палаці Потоцький в центральній частині Львова.

Також Володимир Зеленський у Львові взяв участь у координаційній нараді щодо безпекової ситуації у північно-західних областях України. Йшлося про стан облаштування охорони державного кордону, оперативну обстановку на кордоні з Республікою Білорусь і контрдиверсійні заходи на цих територіях.

Як повідомляє ТГ-канал «Позірк», за словами Верховного головнокомандувача Збройних Сил України, з боку Білорусі крім потужних заяв нічого потужного «ми там не бачимо». Попри це, «повинні бути готовими як на кордоні, так і в областях».

Прибувши в середу у Львів, Президент України передовсім вшанував на Марсовому полі Личаківського кладовища пам’ять полеглих українських воїнів, які загинули під час війни з рашистськими загарбниками.

«Вічна пам'ять і вічна слава Героям. Ніколи не забудемо їхній вклад у те, щоб Україна була вільною. Змусимо ворога відповісти за кожне втрачене життя наших земляків», - йдеться у ТГ-каналі голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: