Сікорський у Львові підтвердив, що Польща відбудує один із розбомблених будинків

НОВИНИ 12.09.2024 Коментарі 0

У четвер, 12 вересня, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський приїхав до Львова, де відвідав місце влучання російської ракети на вул. Коновальця. Він вшанував пам’ять загиблих львівʼян та оглянув зруйновані будівлі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Це черговий військовий злочин, і це не єдина така будівля у Львові. Я б хотів, щоб сюди приїхали всі ті, хто сумнівається, що Україна терміново потребує протиповітряної оборони та що вона має право збивати ці бомбардувальники і знищувати аеродроми, з яких вони злітають, звідки запускаються ракети по цивільних об’єктах в Україні. 

Хочу повідомити, що ми підтверджуємо зобов’язання та пропозицію Дональда Туска про те, що ми відбудуємо одну зі зруйнованих будівель за рахунок Республіки Польщі. В солідарності з героїчною Україною, що бореться», - сказав Радослав Сікорський.

«Я хотів би подякувати пану міністру, польському уряду за допомогу, за підтримку. Це дуже важливо, щоб була ця солідарність. Тільки разом буде наша спільна перемога», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

P.S. Згодом стало відомо, що після Львова міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський поїхав до Києва. Додамо, що напередодні у Варшаві Сікорський мав зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Згодом Радослав Сікорський під час пресконференції із Ентоні Блінкеном у Варшаві закликав дозволити Україні використання західної зброї вглиб Росії для самооборони, оскільки “Росія вчиняє воєнні злочини, атакуючи цивільні цілі” в Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: