Архімандрит УПЦ (мп) за благословення злочину гауляйтера отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 19.02.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру архімандритові УПЦ (мп) Олексію за те, що благословив так званого керівника окупованої частини Херсонської області Сальдо на проведення фейкового референдуму росфедерації.

Колишній настоятель одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ (мп) зараз переховується на тимчасово окупованому лівобережжі України. Після захоплення Херсона він підтримав російських окупантів та став духівником гауляйтера Сальдо.

"За даними слідства, архімандрит регулярно запрошував його на богослужіння у храмі, а під час проповідей благословляв проведення незаконного референдуму рф щодо "приєднання" Херсонщини до країни-агресора", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Також Олексій звертався до московського патріарха кіріла із проханням включити місцевий собор до парафії РПЦ.

За перехід на бік окупантів йому віддячили – віддали у користування захоплені території "Укртелекому" та місцевих бізнесменів у центральній частині Херсона. А ще зрадника Олекксія наприкінці вересня 2022 року запросили до георгіївської зали кремля для участі в "церемонії включення" тимчасово захоплених регіонів України до складу рф.

Під час звільнення Херсона ЗСУ, слуга російського диявола разом з окупантами втік на лівобережну частину України, де всівся у крісло секретарем так званої Скадовської єпархії РПЦ.

СБУ заочно повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
▪️ ⁠ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: