Антиукраїнська та проросійська риторика спікера словацького парламенту в РФ: чи реагуватиме Україна

НОВИНИ 14.02.2019 Коментарі 0

Економічні відносини, кібербезпека, відносини між Російською Федерацією та Україною та роль Словаччини як голови ОБСЄ були офіційними темами засідання спікера парламенту Словацької Республіки Андрія Данко під час зустрічі в середу із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це Андрей Данко розповів ЗМІ 13 лютого перед вильотом із Сочі, повідомляє словацьке видання 24hod.sk.

«Для мене велика честь зустрітись особисто із паном Лавровим, і я запевнив його, що Словаччина - це країна, яка хоче мати хороші відносини з Російською Федерацією», - заявив Данко.

Обидва політики, зі слів Данко, також говорили про взаємне економічне співробітництво. У зв'язку з цим спікер словацького парламенту заявив, що в четвер обговорить це питання із словацькими бізнесменами. Він погодився із Лавровим, що велика делегація словацьких бізнесменів повинна приїхати до Москви в червні для проведення двосторонніх переговорів, спрямованих на розвиток економічного співробітництва.

Із міністром закордонних справ РФ Лавровим також було обговорено відносини Данко з Росією та Україною.

У цьому контексті, спікер Національної ради Словаччини заявив, що «Словаччина сьогодні має виняткову позицію і може використовувати своє президентство (в Організації з безпеки і співробітництва в Європі) для сприяння миру і врегулюванню місцевих конфліктів».

Також спікер словацького парламенту А. Данко заявив, що для нього дуже важливо, яким буде результат майбутніх президентських виборів в Україні.

«Я вважаю, що буде більш розумний чоловік, ніж президент Порошенко і людина, яка дійсно шукатиме дружбу на заході і сході», - заявив Данко.

Під час візиту в РФ 13 лютого Данко також висловив переконання, що політика не повинна бути «така ж як за часів комунізму», тобто орієнтованою лише на одну країну, а слід говорити як із західними та східними державами.

Спікер словацького парламенту також заявив про свій намір організувати Євразійський саміт голів парламентів у Братиславі.

Проте не може реалізувати цю ідею, оскільки цьому перешкоджають санкції, накладені на нинішнього спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна, за його роль у анексії Криму.

Більше того, Андрей Данко навіть вибачився за санкції як перед Лавровим, так і перед Володіним, з яким він зустрівся вранці у Москві в Державній Думі РФ.

Цього ж дня, в середу 13 лютого, Данко також висловив переконання, що «санкції припиняться» і, що саміт у Братиславі може буде провести у 2020 році.

Одноденний візит до Російської Федерації спікера Національної Ради Словаччини Андрея Данко відбувся 13 лютого. Після зустрічей у Москві, він по обіді він вибув до Сочі, де зустрівся із Лавровим. Візит завершився екскурсією по колишній дачі Сталіна в Сочі. Увечері А.Данко повернувся до Братислави.

Нагадаємо, що це далеко не перші відверті проросійські кроки спікера словацького парламенту, детальніше у матеріалі «Російські реверанси спікера парламенту Словаччини»

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами 24hod.sk

ілюстративне фото manchikoni.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: