Анкета Карлсона: що відповів республіканець Майкл Пенс

ОКРЕМА ДУМКА 15.03.2023 Коментарі 0

Відомий американський журналіст Такер Карлсон розробив анкету для потенційних кандидатів у президенти США від Республіканської партії. Відповіді Дональда Трампа прогнозовано розлютили українську аудиторію, відповіді Рона Де Сантіса розчарували.

Поза увагою залишилася анкета екс-віце-президента Майкла Пенса. От до неї і слід придивитися уважніше.

Анкета Карлсона

1) Чи протистояння росії в Україні є життєво важливим національним інтересом для США ?

2) Що конкретно є ціллю нашої політики в Україні та як визначити, що цю ціль досягнуто?

3) В яких фінансових і матеріальних межах Ви були би готові допомагати уряду України?

4) Чи потрібно Сполученим Штатам підтримувати зміну режиму в росії ?

5) Враховуючи, що російська економіка та валюта є сильнішими, аніж до початку війни, чи вважаєте Ви американські санкції ефективними ?

6) Чи вважаєте Ви, що Сполучені Штати зіштовхнуться з ризиком ядерної війни з рф ?

Отже, відповіді Пенса:

1) Чи протистояння росії в Україні є життєво важливим національним інтересом для США?

- Коли Сполучені Штати підтримують Україну в боротьбі проти путіна, ми діємо згідно доктрини Рейгана, підтримуючи тих, хто б’ється з нашими ворогами на їхній території, щоби нам не довелося битися з ними безпосередньо самим. У Республіканській партії немає місця апологетам путіна. Це не війна Америки, але якщо путіна не зупинити, а суверенітет України не відновити, він продовжить рухатися до наших союзників по НАТО, і тоді Америку закликатимуть послати наші війська.

владімір путін розкрив свою справжню природу – диктатор, одержимий завоюванням та готовий витратити тисячі життів на втілення його наміру відновити велику російську імперію. Будь-хто, хто вважає, що путін зупиниться на кордонах України, не розуміє реальності. Маємо чітко розуміти російську загрозу: це значить, що Грузія, Крим, Україна – лише на початку списку, це не єдині об’єкти нападу. Підтримуючи Україну, ми даємо знати Китаю, що ми підтримаємо і Тайвань, якщо їм захочеться наслідувати росію та почати вторгнення.

2) Що конкретно є ціллю нашої політики в Україні та як визначити, що цю ціль досягнуто?

Перемога України, при якій суверенітет та мир відновлено найшвидшим можливим чином. На жаль, адміністрація Байдена повільними темпами надавала допомогу Україні у кожній можливій сфері – починаючи від надання розвідувальних даних, довбати росію санкціями, надавати озброєння та техніку чи постачати винищувачі.

Перемога України має бути очевидною та беззаперечною для росії та її союзників.

3) У яких межах Ви готові надавати фінансову та матеріальну допомогу уряду України?

Як фінансовий консерватор, я не вірю в доцільність виписування чеків до оплати з порожньою графою та підтримую контроль над видатками уряду в зовнішній та внутрішній політиці. Проте, призупиняючи чи зменшуючи підтримку, ми отримаємо наслідки: якщо путіна не зупинити зараз, він вторгнеться на територію НАТО, тоді ціна зусиль його зупинити набагато вища.

4) Чи потрібно Сполученим Штатам підтримувати зміну режиму в росії?

Найкраще адресувати це питання тисячам російських громадян, яких ув’язнили за протест проти російського вторгнення в Україну. Майже 200 000 російських військових убито та поранено під час путінського вторгнення в Україну, тож слід би запитати у родин, які їх оплакують, чи підтримують вони зміну режиму.

5) Враховуючи, що російська економіка та валюта є сильнішими, аніж до початку війни, чи вважаєте Ви американські санкції ефективними?

За нашої каденції адміністрація президента запровадила програму руйнівних санкцій та стала найбільш непримиренною стосовно росії адміністрацією з часів Холодної війни. Санкції проти росії могли би мати ще більш руйнівний характер, якби адміністрація Байдена швидше рухалася з новими санкціями, а Західна Європа прислухалася до застережень США диверсифікувати джерела енергоносіїв.

Економіка росії та її валюта не є сильнішими, ніж до війни. Російська економіка перебуває у вільному падінні. Російський рубль тримається на плаву завдяки надзвичайно затратним заходам. Російська економіка наразі підпирається Китаєм, і якщо Китай анулює свою підтримку, гроші в росії закінчаться не пізніше 2024 року. Росія не перебуває в сильній економічній позиції. Ця війна коштує росії її економіки, її військового потенціалу, місця на світовій арені та людських життів.

6) Чи вважаєте Ви, що Сполучені Штати зіштовхнуться з ризиком ядерної війни з рф?

путін залишається малим агресивним лідером росії, а його риторика про ядерну війну є тактикою залякування, яку він використовував з початку вторгнення. Але путіну слід знати, що Сполучені Штати не залякати. Теперішня адміністрація не продемонструвала сильного лідерства, але Америка залишається нацією, яка вірить, що мир забезпечують силою.

От такий-то Майкл Пенс. Щоправда, шансів у нього небагато виграти внутрішньопартійні перегони «праймеріз». Людина, вважайте, професійна, порядна та чесна, а таким, на жаль, не дуже щастить.

Юрій Михальчишин, політичний діяч, офіцер полку «Азов» (сторінка у FB)

Читайте також:
Республіканська партія росії у США: гра стає цікавішою

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: