7 травня у Лондоні – день величних прийомів. Можна підняти тост за здоров’я короля

НОВИНИ 07.05.2023 Коментарі 0

Історичний день для Великої Британії у суботу, 6 травня, на престол зійшов Чарльз ІІІ.

Про людей, які хотіли бути якомога ближче до цієї події, але також про тих, які не хочуть ані короля, ані монархії розповідає кореспондент Польського радіо Адам Домбровський.

«Поміж цим моментом привітання та тим, коли корона святого Едуарда вже була на голові короля, не бракувало символічних та історичних миттєвостей. Багато моїх співрозмовників хотіли побачити цю історію на власні очі». «Ми чудово провели час, нам вдалося побачити короля у процесії, корона була надто велика, але він виглядав дуже гарно»; «Що там погода! Це – історичний момент, ми повинні були тут бути».

«Але не всі мають такий ентузіазм. На Трафальгарській площі відбувалися протести тих, які замість королівства мріють про республіку. Лідера одного із антимонархістських угруповань заарештували. Він переконує у тому, що це – обмеження свободи висловлювання. А поліція стверджує, що знайшла у протестувальників знаряддя, що дозволяють себе приковувати, наприклад, до пам’ятників чи лавок. А сьогодні, 7 травня, у Лондоні – день величних прийомів. Можна буде підняти тост за здоров’я короля».

На церемонії коронації Чарльза III у Вестмінстерському абатстві в Лондоні були присутні дружина президента України Олена Зеленська та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.Натомість Президент України Володимир Зеленський у день коронації британського короля Чарльза ІІІ і королеви Камілли побажав монарху «довгих років успішного правління, а народу Сполученого Королівства – процвітання та спільних із нами перемог».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: