26 січня – важлива дата для білорусів та України

НОВИНИ 26.01.2024 Коментарі 0

26 січня – символічна дата: народилися і загинули білоруси, які полягли за Україну. Рік тому Едуард Лобов поліг смертю хоробрих у бою з російськими окупантами в районі Вугледару Донецької області. Також 26 січня 1988 року народився Михайло Жизневський – Герой України, який загинув на Майдані у Києві під час Революції Гідності 2014 року.

Про цю дату нагадує ТГ-канал "Вільна Білорусь" однойменного благодійного фонду, який очолює Олексій Францкевич.

Останній ініціював петицію до Президента України із проханням присвоїти звання Герой України і вручити орден "Золота Зірка" громадянину республіки Білорусь Едуардові Лобову. Залишилося три тижні, щоби зібрати ще 11 тисяч голосів до необхідної кількості, щоби її розглянув глава України. 

Його земляк – Михайло Жизневський, поліг 10 років тому на барикадах на вулиці Грушевського у столиці України від смертельного вогнепального поранення в серце. До свого 26-річчя він не дожив 4 дні. Міхась Жизневський народився в Гомелі, у Білорусі. На Євромайдані перебував із перших днів, у охороні.  

Також БФ "Вільна Білорусь", який організовує виставки про полеглих за Україну білоруських добровольців, зазначає, що уже 57 білорусів віддали своє життя у боротьбі з російськими окупантами. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: