100 років несамотності: Із Кіссінджером пішла ціла епоха

ОКРЕМА ДУМКА 30.11.2023 Коментарі 0

На 100-літній відмітці помер колишній глава Держдепу США Генрі Кіссінджер. З ним пішла у небуття ціла епоха.

Генрі Альфред Кіссінджер (Henry Alfred Kissinger) народився 27 травня 1923 року, Фюрт, Баварія, Німеччина) — американський політик, дипломат та політолог німецько-єврейського походження, який був державним секретарем Сполучених Штатів і радником з національної безпеки США. Один із найвпливовіших зовнішньополітичних стратегів США 1970-х років.

"Архітектор" короткочасного пом'якшення військово-політичного протистояння Радянського Союзу з країнами Заходу, що тоді одержав назву "розрядка". Лауреат Нобелівської премії миру у 1973 році ("На знак визнання заслуг у зв'язку з перемир'ям у В'єтнамі").

***

Генрі Кіссінджер про Україну:

Під час війни між Росією й Україною Кісінджер виступав за вреголювання "конфлікту" дипломатичним шляхом. Однак торік колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер вже був переконаний, що вступ України у НАТО зміг би забезпечити мир у Європі. Він розкритикував представників Алянсу, які виступають проти приєднання нашої держави до НАТО, однак разом з тим зробив декілька суперечливих заяв. До речі, про необхідність вступу нашої держави у НАТО він заявив не вперше, однак проблема в тому, що він відмовляється говорити про деокупацію Криму.

За словами Кіссінджера, заяви певних європейських політиків стосовно "неможливості вступу" України в Альянс є небезпечними.

Європейці кажуть: "Ми не хочемо Україну у НАТО, тому що це занадто ризиковано. І тому ми озброїмо українців до біса найсучаснішою зброєю. І як це може працювати? Ми не повинні завершувати війну неправильно. Найбільш ймовірним є результат виходу уздовж лінії статус кво, яка існувала до 24 лютого 2022 року. І в такому разі Україна залишиться під захистом Європи, а не стане самотньою державою, яка піклується про себе, – цитує Кісінджера The Economist.

Ростислав Демчук, журналіст, політичний коментатор (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: