росія активізувала терористичні дії проти цивільного населення – очільник Харківської прокуратури Олександр Фільчаков

НОВИНИ 22.04.2024 Коментарі 0

Останнім часом росія активізувала терористичні дії щодо Харкова й області, щоденно цілеспрямовано обстрілюючи з усіх видів озброєння енергетичні об’єкти, об’єкти життєзабезпечення, цивільну інфраструктуру та житлові будинки. Щоденно гинуть люди. Мешканці залишаються без світла та води. Про це керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков розповів у своєму виступі під час Міжнародного форуму у Римі.

У своєму виступі на тему «Протидія транснаціональній організованій злочинності» представник української прокуратури виклав принципи захисту України від російської агресії, підкреслюючи важливість міжнародної співпраці і збройного захисту, повідомляє «СтопКор». Він, зокрема, акцентував на необхідності оборони від цинічних атак ворога та боротьби з організованою злочинністю у воєнний період.

Олександр Фільчаков брав участь у форумі, що днями відбувся у столиці Італії, присвяченому протидії транснаціональній організованій злочинності. Серед інших спікерів були заступник помічника міністра оборони США, Джеймс Саєнц, а також представники правоохоронних органів з різних країн: США, Італії, Боснії та Герцеговини, Німеччини, Молдови, Бельгії, Бразилії, Нідерландів, Швейцарії.

Особливу увагу під час Форуму приділили війні росії проти України. Український юрист зазначив, що росія активізувала терористичні дії щодо Харкова, обстрілюючи енергетичні об’єкти та житлові райони, що призводить до жертв серед цивільного населення.

Олександр Фільчаков також розповів про створення злочинних об’єднань на окупованих росією територіях Харківщини. Він також подякував за міжнародну підтримку і підкреслив необхідність політичної волі для передачі Україні систем протиповітряної оборони, здатних захистити життя людей у Харкові.

«Ми вдячні за будь-яку допомогу та цінуємо її. І саме тому важливо, щоби ми зараз усі були разом – кожен, хто цінує життя і хто не хоче, щоби російський терор прийшов додому до інших народів, а це обов’язково станеться, якщо Україна не переможе. Щодня від російських ракет гине мирне населення. Засобів протиповітряної оборони для захисту майже немає, а в світі є, які здатні захистити Харків та зберегти життя людей. Необхідна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні», - наголосив на міжнародній арені Фільчаков.

Довідково

Олександр Васильович Фільчаков – український державний службовець і науковець, прокурор Харківської області (з 2019 року), старший радник юстиції, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: