Зустрічі "калиновців" із білорусами у Європі: позитиву більше, але є і тривожні сигнали, - фото, відео

НОВИНИ 29.01.2024 Коментарі 0

Дружній і теплий мікроклімат, максимально вдала організація – в такій атмосфері відбувалася зустріч представників командування Полку Кастуся Калиновського із білоруською (і не тільки) діаспорою у столиці Німеччини – Берліні.

Під час заходу, що відбувся 26 січня, були присутні не лише білоруси, а й українці, німці, поляки. А ще... бельгійці, які до цього весь час були кожен окремішньо, а після зустрічі висловили велику подяку, що їх об'єднав саме Полк Калиновського.

Зустріч у НІмеччині "калиновці" організували в центрі Берліна – в чудовій будівлі університету біля Единбурзької брами. Прийшло понад 100 людей. Емоції били понад край: нещодавні політичні в'язні (і не тільки), підходили, обіймали, висловлювали надію та подяку за те, що Полк є основною передумовою змін.

Проте, як повідомила людина-очевидець, яка побажала бути інкогніто, "склалося враження, що загальний градус відчуття війни, і того, що вона може прийти до їхніх домівок у Німеччині - дуже низький".

Після зустрічі представники Полку Калиновського спілкувалися з тамтешніми журналістами та, зокрема, представниками Белcату. 

Командир ПКК Денис Прохоров (праворуч) і його заступник Вадим Кабанчук (ліворуч) під час зустрічі у Берліні

Пресслужба ПКК також опублікувала відео з командиром Полку Денисом ("Котом") Прохоровим, який поділився враженнями за підсумками зустрічі у польському місті Лодзь, що відбулася наступного дня після візиту до Німеччини. 

За його словами, на зустріч прийшло багато молоді, приблизно понад 50 людей. Учасники цікавилися ставленням українського командування до білоруських добровольців (дехто хвилювався, що Україна не підтримує білоруських добровольців). 

"Розповіли про те, що навпаки, наше керівництво дуже тепло ставиться до нашого підрозділу, до білорусів загалом, підтримує та розуміє, що питання свободи Білорусі для України дуже важливе.

Наші стосунки з українцями дуже теплі, бо розуміємо, що робимо одну спільну справу: зараз на території України ми послаблюємо нашого спільного ворога, щоби потім білорусам стати вільним народом. І в цьому є порозуміння з українцями", - розповів.командир ПКК

Також читайте: Багато білорусів хочуть потрапити у Полк Кастуся Калиновського

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: