Знову «Волинь-1943»: радикали з епископами, депутатами та міністрами

НОВИНИ 02.06.2017 Коментарі 0

За повідомленням видання «Gazeta Wyborcza», 09.07.2017 у столиці Польщі заплановано проведення заходів з нагоди відзначення «Національного дня  пам’яті жертв геноциду, скоєного ОУН-УПА». 

      До складу так званого "Почесного комітету" з організації цих заходів увійшли єпископи, політики правлячої партії «Право і справедливість», опозиційної партії «Громадянська платформа» та представники праворадикальних  організацій. Головою цього "почесного комітету" обрали відомого своїми антибандерівськими висловлюваннями ксьондза Тадеуша Ісаковіч-Залєского. 

Проте, увагу привертає той факт, що до складу комітету увійшли віце-міністр юстиції Польщі Патрик Які (Patryk Jaki) та віце-міністр національної оборони Міхал Дворчик, а також немала кількість депутатів Сейму та Сенату Польщі в основному із правлячої партії «Право і справедливість» та партії «Кукіз’15». 

      Зокрема до складі комітету увійшло троє єпископів, маршалек Опольського воєводства Анджей Була, маршалек Малопольського воєводства Яцек Крупа. Останні два є членами партії «Громадянська платформа». У комітеті є також представники націоналістичних та праворадикальних політичних течій, зокрема, голова партії «Національний рух» Роберт Вінніцкі та  голова Національно-радикального табору Бартош Бекєр, який у 2014 році був гостем самопроголошеного уряду в Донецьку. Через рік він дав інтерв’ю російському РЕН ТВ, де заявив, що «Новоросійське повстання – це поле битви із західним лібералізмом». 
         Присутність у комітеті осіб, які представляють уряд і Сейм разом із людьми, які багато років беруть активну участь у антиукраїнській діяльності, неабияк здивувала голову Об’єднання українців у Польщі Петра Тиму. Він, зокрема,  поставив риторичне запитання: «Чи маємо справу із початком перевороту у політиці щодо України?». 
        Крім того, повідомляється, що Патріотичне об’єднання кресових і ветеранських організацій добивається патронату президента Польщі Анджея Дуди над цим заходом.

​​​​​​

ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 
на основі матеріалів wyborcza.pl

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: