Згадка в українському інфополі лише створює додаткову базу для розкручування Прігожина – Ігар Тишкевіч

ОКРЕМА ДУМКА 13.05.2023 Коментарі 0

І знову срач щодо Прігожина. Мовляв, ось він – старт президентської кар'єри, ось вона, альтернатива Путіну. Панове. Коротко та за пунктами.

1. Прігожин – порученець (за буквами по-ру-че-нець). І він залежний навіть не від Путіна, а від Ковальчуків епізодичною підтримкою, від Сєчіна контрактами та підтримкою по Африці та ще від декількох персон.

2. Цей персонаж має непереборне бажання «вирости» у своєму статусі. Тобто або вписати «інститут ПВК» у групу силовиків (зі собою як «смотрящім» за процесом) або стартанути як один із лідерів при створенні політичного проекту типу партії «Родіна», що існувала раніше. Тобто повторити шлях Рогозіна. Але ця перспектива відкриється лише після 2024 року (до виборів ще далеко).

3. Україна для нього є трампліном для посилення політичного статусу. Але основа існування його ПВК – Африка.

4. Із частиною армійських у нього стара ворожість, яка переходить і на особистий рівень.

5. Протидія його зростанню здійснюється якраз у купіруванні «українського трампліну». І, про всяк випадок, стимулювання появи альтернативи на африканському напрямі.

6. Але сам Прігожин, точніше його структури (а це не тільки ПВК – це медіа-група, видобувні компанії, групи політ-технологів, яких використовують при м'яких операціях) потрібні Путіну. При цьому, з погляду політики (українським та внутрішньоросійським напрямом) потрібен саме публічний роздутий медіа монстр, який наганяє страху на частину свого та чужого населення.

Так, є дані соціології. Але це дані «цар, бояри й опричники». Де на роль царя ніхто зараз не приміряється.

Тому спокійно оцінюймо ситуацію і не коментуймо кожну згадку цього персонажа. Тому що:

- Цитування в українських ЗМІ виглядає, як мінімум, дивно. Подумайте: вперше про те, що Прігожин – не лише «кухар», згадали завдяки його роботі на інформаційному полі. Те, що зараз модно називати ІПСО. І цитуючи товариша декілька разів на день, чиї тези ми розганяємо?

- Додаткова згадка на українському полі лише створює додаткову базу для розкручування Прігожина. І тут варто згадати, що він НЕ БУДЕ альтернативою Путіну, а його різкі слова є такими, доки йому дозволяють (рекомендують) їх вимовляти.

Час бути трохи спокійнішим і не бігти за кожною медійною цукеркою, що закидають з-за поребрика.

У мене все. Дякую.

Ігар Тишкевіч, політолог (сторінка у FB)

Колаж - "Укрінформ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: