Зеленський уже у Німеччині, де розпочинається 60-та міжнародна конференція з безпеки

НОВИНИ 16.02.2024 Коментарі 0

У п'ятницю, 16 лютого, Володимир Зеленський прибув до Німеччини. Сьогодні глава Українсьої держави візьме участь у 60-му за ліком найавторитетнішому у світі форуму з питань безпеки. На конференцію з безпеки прибули 180 представників країн, зокрема глави держав та урядів майже із 50-ти країн.

Президент України, за даними німецьких видань, зустрінеться із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Заплановано підписати двосторонню безпекову угоду між країнами. Опісля Володимир Зеленський зустрінеться з федеральним президентом Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєром.

Як зазначає DW. Білорусь, у конференції братиме участь і Світлана Тихановська, яка проведе зустрічі з представниками НАТО та західними політиками. Серед них колишня держсекретарка США Хіларі Клінтон, спікерка палати представників США Ненсі Пелосі, міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедіктссон і публіцистка Енн Епн. До цього Світлана Тихановська вже брала участь у Мюнхенській конференції з безпеки у 2022 та 2023 роках.

Основними темами конференції стануть війни в Україні та на Близькому Сході, а також у Сомалі, Судані та на Гаїті. Іншими важливими темами буде верховенство міжнародного права як основа співіснування, можлива реформа Ради Безпеки ООН та кліматичні зміни.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: