Палата представників пішла на канікули, не проголосувавши закон про допомогу Україні

НОВИНИ 16.02.2024 Коментарі 0

Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні. Білий дім розкритикував такий крок.

Про це написав The Hill  з посиланням на представника Білого дому Ендрю Бейтса

У дописі Бейтса зазначається, Білий дім обурений через те, що спікер представників Палати Майк Джонсон оголосив перерву в Палаті представників "без розгляду ухваленого Сенатом пакету допомоги Україні".

Бейтс додав, що Джонсон оголосив канікули "замість того, щоби покласти край шкоді, яку він завдає нашій національній безпеці".

Пряма мова Бейтса: "Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє.

І кожен день, коли він викладає голосування, авторитет республіканців у Конгресі в американському народі падає.

…Замість того, щоби припинити політизувати безпеку країни, спікер Джонсон тікає, посилаючи представників Палати на дострокові канікули…

…він продовжує зміцнювати криві військові зусилля Росії та іранський режим завдає шкоди американській національній безпеці, робочим місцям у США та нашим найближчим альянсам".

Нагадаємо, що у вівторок Сенат США схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що підтримує Україну, Ізраїль та інші країни-союзнці США.

Президент США Джо Байден в екстреному зверненні 13 лютого закликав Джонсона "негайно" винести на голосування законопроєкт із додатковим фінансуванням для України, який ухвалив Сенат.

Проте Джонсон відповів, що сенатський законопроєкт не передбачає жорсткіших заходів з безпеки кордонів, які вимагали республіканці з Палати представників, і що він не буде ставити його на голосування в нижній палаті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: