Збій у мережі «Київстар» активізував шахраїв

НОВИНИ 15.12.2023 Коментарі 0

У мережі шириться хвиля повідомлень, що через масовий збій роботи «Київстар», оператор нібито нараховує кожному абоненту компенсацію у розмірі 200 грн на мобільний рахунок. Текст повідомлень різниться, проте мета шахраїв одна – ошукати надто довірливих громадян.

Про це попереджають на своїх офіційних ресурсах і Міністерство внутрішніх справ, і сама компанія-оператор зв’язку.

«Київстар» на своїй офіційній фейсбук-сторінці заявив, що наразі на різних платформах активізувалися шахраї, які поширюють неправдиву інформацію. Компанія не повідомляла про жодні компенсації. Подібна інформація буде з’являтися лише на офіційних сторінках організації. Наразі «Київстар» застерігає користувачів, аби ті не поширювали особисті дані, які можуть потрапити до рук шахраїв. 

У дописах дають посилання на ТГ-канал, де нібито є усі деталі про компенсацію. Однак посилання веде не на конкретний допис, а на закритий телеграм-канал. Щоб отримати доступ до каналу, потрібно почекати підтвердження адміністратора. Такі новини поширюють, щоб збільшити кількість підписників на телеграм-каналі оманливим шляхом.

В іншому випадку абоненту пропонують перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші. Так шахраї отримують доступ до сторінок в соцмережах, онлайн-банкінгу.

Правоохоронці закликають не переходити за сумнівними посиланнями, не ділитись номерами телефонів та особистими даними і довіряти лише перевіреній інформації на офіційних сторінках компанії.

Як уже писав ЗІФ, збій у роботі «Київстар» відбувся 12 грудня унаслідок потужної хакерської атаки. Одна з версій СБУ — це втручання російських спецслужб. Станом на 15 грудня оператор поступово відновлює зв'язок.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: