До довічного засуджено лікарку-зрадницю, яка здала росіянам 7 поранених воїнів ЗСУ

НОВИНИ 15.12.2023 Коментарі 0

Лікарка-офтальмологиня з Маріуполя, яка під час боїв за місто минулого року "здала" рашистам 7-ох поранених воїнів Збройних Сил України, отримала довічне ув’язнення. На жаль, поки що заочно. 

Справу проти зрадниці Валентини Чехової порушили за матеріалами Служби безпеки України. Лікарка-офтальмологиня одного з медзакладів тимчасово окупованого Маріуполя перейшла на бік ворога під час боїв за місто у березні 2022 року. Вона вказала російським окупантам на сімох важкопоранених воїнів ЗСУ, яких госпіталізували до місцевої лікарні, де вона працювала.

"За даними слідства, це відбулося після захоплення медзакладу, коли група загарбників на чолі з російським військовим з позивним "Осетин" намагалася виявити бійців Сил оборони серед пацієнтів. Усвідомлюючи таку загрозу для українських захисників, медперсонал лікарні завчасно знищив їхній формений одяг, документи та військову амуніцію. Після цього поранених оборонців Маріуполя оформили як цивільних пацієнтів, які постраждали внаслідок інтенсивних бойових дій у місті. Однак Чехова під час "палатного" обходу медичної установи разом з окупантами показала їм медліжка, на яких лежали госпіталізовані воїни ЗСУ", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, опублікованої у ТГ-каналі.

Опісля поранені бійці потрапили в полон до озвірілих рашистів  які вивезли українських захисників до російської катівні, де вчиняли жорстокі тортури.

Окрім військовослужбовців ЗСУ, зрадниця вказала "Осетину" на одного з лікарів, який намагався врятувати поранених воїнів. Окупанти забрали у лікаря документи, автомобіль та пригрозили готуватися до "повільної смерті".

На щастя, медикові вдалося врятуватися втечею під час зміни "вартових", яких виставили російські загарбники по периметру медустанови.

За зраду України та співпрацю з окупантами їй віддячили призначенням на посаду "очільниці" офтальмологічного відділення» захопленої лікарні.

Суд визнав Чехову винуватою за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив їй заочно довічний термін ув’язнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: