Благодійний фонд "Серця надії ім. Юрія Табачука" допомагає людям у найпростіший спосіб – годує їх

НОВИНИ 12.04.2024 Коментарі 0

У Львові, у районі Рясне, вже декілька років діє Благочинний фонд БФ "Серця надії ім. Юрія Табачука". Щосуботи фонд організовує безоплатні обіди для всіх, хто цього потребує. Зазвичай, приходять по їжу місцеві, яких доля загнала у глухий кут.

Заснував діяльність фонду Юрій Табачук. Рясне – це рідний район для родини Табачуків. Вони тут всіх знають, і навпаки. Власне, коли настала пора обирати життєву дорогу, Юрій зрозумів, що його покликання – допомагати людям.

Після того, як почалось широкомасштабне вторгнення росії в Україну, клопотів додалось аж через край. Забрати у школі бляшанки і завезти у місце, де з них робили окопні свічки. Також треба було забезпечити всім необхідним людей, які взялись плести маскувальні сітки. Надавали допомогу переселенцям, які тривалий час проживали  у спортзалах двох місцевих шкіл. 

А потім усіх приголомшили новини про звірства москалів у Бучі. Юрій був першим з волонтерів, хто після звільнення цього містечка доправив його мешканцям гуманітарну допомогу. На бучацьких вулицях ще лежали тіла закатованих українців. Те, що Юрій розповідав своїм помічникам, друзям і рідним просто не вкладалось в голові…

Два роки тому Юрія не стало – не витримало серце. Через два місяці після його смерті дружина Оля народила сина… Сьогодні Оля Табачук керує фондом. Їй допомагають батьки Юрія, друзі та однодумці. Фонд назвали на честь Юрія Табачука.

«Сьогодні наша основна діяльність – це організація суботніх безплатних обідів, якими ми частуємо усіх людей, хто потрапив у складні життєві обставини. Доброчинна акція відбувається за адресою вул. Т. Шевченка, 370 а», - зазначила Оля Табачук.

За її словами, залучати спонсорську допомогу тепер стало складніше, але активісти фонду  "Серця надії ім. Юрія Табачука" на втрачають віри. Чималу допомогу їм надає місцевий храм ім. святих апостолів Петра і Павла, а також компанія «ІРОКС», котру очолює Ігор Микичак, надала безплатно в оренду приміщення під офіс. Також у цій булівлі "ІРОКСа" вже віддавна (з 1997 року!) працює пекарння, яка забезпечує фонд хлібом.    

«Ще один важливий напрямок роботи фонду "Серця надії ім. Юрія Табачука" – це підтримка місцевих хлопців, які зараз служать в ЗСУ і б ють ворога на фронті. «Ми тримаємо з ними контакт, з їхніми підрозділами,  і завжди намагаємось відгукуватись на їхні прохання. Зокрема, недавно доправили нашим бійцям позашляховик, наповнивши його продуктами та смаколиками», – розповіла Оля Табачук

«Їжа - така проста річ. Комусь її багато, комусь замало. Комусь просто не віриться, що вона може бути безкоштовною, що її може вистачати кожному. Комусь одна тарілка гарячого супу може повернути віру в життя та людей. Дякуємо кожному, хто надає цю віру!», – це один із дописів на сторінці фонду у ФБ, який розкриває цінності, які сповідують доброчинці, що кожну суботу годують людей у Рясному у Львові .

Контакти і реквітизи БФ "Серця надії ім. Юрія Табачука":   

0984434771

073321 12 35

5168745196226515 Приват

5375411423957005 Моно

Support the project here:

DONATE

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: