Заради дешевої російської нафти прем’єр Індії Моді готовий цілуватись з убивцею путіним 

ПЕРЕКЛАДИ 09.07.2024 Коментарі 0

Відносини Індії та росії засновані на «взаємній довірі та взаємній повазі», заявив у вівторок, 9 липня, у Москві прем’єр-міністр Нарендра Моді, де він також сказав, що цінує лідерство президента володимира путіна. Так Моді звернувся до індійської діаспори під час свого першого візиту до росії за п'ять років. Про це пише Reuters.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Його дводенний візит збігається з самітом НАТО у Вашингтоні, головною темою якого, як очікується, буде війна в Україні, хоча минулого тижня високопоставлений чиновник міністерства закордонних справ Індії сказав, що час не має значення, і візит Моді був частиною давнього календаря самітів між двома країнами.

"Кожен індієць вважає росію другом Індії в хороші і погані часи", - сказав Моді.

«Прихильність наших відносин була перевірена багато разів, і щоразу вона виявлялася дуже сильною», - сказав Моді, додавши, що він цінує за це свого «любого друга» путіна.

Протягом десятиліть росія була найбільшим постачальником зброї для Індії, а Нью-Делі та Москва мали тісні зв’язки ще з радянських часів.

Захід, особливо США, намагався зміцнити зв’язки з Індією як потенційною противагою Китаю, що набирає обертів у регіоні.

Але Нью-Делі та Захід зайняли різні позиції щодо війни росії в Україні.

Державний департамент США заявив у понеділок, що висловив занепокоєння Індії щодо її відносин з росією.

Індія утримується від критики росії та збільшила закупівлі дешевої російської нафти до рекордного рівня, водночас закликаючи Україну та Росію вирішити конфлікт шляхом діалогу та дипломатії.

путін привітав Моді пізно ввечері в понеділок, вітаючи індійського лідера як свого «любого друга» і сказав, що «дуже радий» його бачити, повідомило російське державне інформаційне агентство тасс.

Незадовго до зустрічі Моді з Путіним щонайменше 41 людина загинула в результаті російського ракетного удару по лікарні в Києві.

Пізніше, коли Моді поділився своїм зображенням, що обіймається з Путіним, у соцмережі X, президент України Володимир Зеленський сказав, відкриває нову вкладку, що це було «великим розчаруванням і нищівним ударом по мирних зусиллях бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в москві в такий день».

Заплановано, що у вівторок (сьогодні, 9 липня) Путін і Моді проведуть офіційні переговори в Кремлі, зосередивши увагу на здешевленні енергоносіїв і поглибленні економічних і стратегічних зв’язків.

Додамо, що на своїй сторінці у мережі Х Моді 8 липня написав: "Дякую президенту путіну за те, що він прийняв мене сьогодні ввечері в Ново-Огарьово. З нетерпінням чекаю на завтрашні переговори, які, безсумнівно, сприятимуть подальшому зміцненню дружби між Індією та Росією".

Щодо війни в Україні, то прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту  на росію сказав (цитуємо за NDTV). "Індія щораз закликала поважати Статут ООН, включаючи територіальну цілісність і суверенітет. Немає розв`язку на полі бою. Діалог і дипломатія — це шлях вперед".

Фото – Моді та путні ручкаються і обіймаються в Ново-Огарьово, 8 липня, день, коли росіяни своїми ракетами вбили у Києві, Кривому Розі й інших містах Україним понад 40 цивільних людей / зі сторінки прем’єр-міністр Нарендра Моді у мережі 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: