Пишаюся білорусами, які воюють за Україну, - Світлана Тихановська

НОВИНИ 09.07.2024 Коментарі 0

За нашими даними, понад 1 500 білорусів приєдналися до білоруських військових підрозділів, що воюють на боці України. Ми контактуємо із білоруськими добровольцями, співпрацюємо, намагаємося їх підтримувати. Я пишаюся білорусами, які борються за Україну

Про це лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська розповіла у великому інтерв'ю чеському виданню TN.CZ.

За її словами, білоруська діаспора збирає для них допомогу, тоді як у самій Білорусі будь-яка діяльність дуже обмежена.

«Репресії величезні. Щодня затримують десятки людей. Однак у нас є багато підпільних ініціатив і організацій, ми їх називаємо партизанами. На початку війни вони організували понад 80 диверсій проти російської армії. У системі багато людей, які також підтримують нашу боротьбу й надають цінну інформацію», - пояснила Тихановська.

Вона закликала демократичні країни продовжувати підтримувати Україну та Білорусь. Остання, на її думку, може змінити правила гри у війні. Наприклад, якщо путін наважиться повторити напад з території Білорусі, то «білоруси відреагують і наслідки для путіна з лукашенком можуть бути серйозними».

На думку лідерки білоруських демсил, диктатори зробили дев'ять мільйонів білорусів заручниками своєї політики. І зміцнення російського контролю над Білоруссю буде постійною загрозою європейському континенту. Тому зміни в Білорусі – це питання не лише демократії, а й безпеки усієї Європи.

«Зараз Білорусь де-факто окупована Кремлем. Лукашенко продає нашу країну росії частинами. Ми спостерігаємо політику русифікації всіх сфер життя, росія знищує білоруську національну ідентичність і нашу європейську ідентичність», - констатувала Тихановська.

Фото – ТГ-канал Світлани Тихановської 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: