За що гинуть башкири в Україні – звернення Олексія Резнікова

ОКРЕМА ДУМКА 23.05.2023 Коментарі 0

Міністр оборони України Олексій Резніков опублікував звернення у своєму FB-акаунті до башкирського народу. Також він дав посилання на більш розгорнутий свій текст у колонці інформагенції «Інтерфакс». Подаємо його текст без змін.

- Коли я проходив службу в армії, одним з моїх найкращих товаришів був башкир. Нещодавно я переглядав дані щодо втрат російських окупаційних військ в Україні і побачив, що серед регіонів РФ одним з лідерів за втратами є Республіка Башкортостан.

Тисячі чоловіків з Башкирії загинули чи стали каліками.

Ситуація мене вразила своєю абсурдністю. І підштовхнула написати свого роду звернення до мого товариша, всього башкирського народу та його справжніх лідерів.

Сьогоднішня влада Уфи, дбаючи про особисту вигоду і працюючи в інтересах кремля, наввипередки відправляє своїх людей на смерть.

Башкири – це один з найбільших народів Росії, який водночас перебуває у непростій ситуації.

У сучасній Башкирії є три співмірних за чисельністю національних групи – росіяни, башкири і татари. Республіка Башкортостан має величезні природні ресурси і розвинуту промисловість. Там є все, щоб гарантувати високий рівень добробуту.

Головний інтерес башкир очевидний – забезпечити національний розвиток у себе вдома, у тому числі – за рахунок реалізації права на самовизначення та справедливого розподілу чималих ресурсів на користь регіону.

Для цього потрібно концентрувати усі зусилля всередині Башкирії та на захисті від москви.

Якщо перерахувати проблеми і загрози для башкирського народу – то причиною жодної з них не є Україна чи українці. Корені усіх причин – у москві та в Уфі.

Натомість башкир відправляють вмирати за тисячу кілометрів невідомо за що. Діючи прямо всупереч інтересам народу і перетворюючи на злочинців, вбивць.

Ніхто, крім кремля та його лакеїв, у цьому не зацікавлений.

Це треба припинити якнайскоріше.

Украин халҡына башҡорттарҙың үҙ яҙмыштарын ҡорғаны һәм үҙ халҡы өсөн якшыраҡ тормош төҙөргә тырышҡаны аңлашыла.

Әммә бының өсөн Украинала түгел, ә Рәсәйҙә көрәшергә кәрәк, Кремльға ҡаршы.

Был дөрөҫ. Ә кем дә кем быны аңламай икән - улар үҙ халҡына хыянат итә.

Үҙ кешеләрегеҙҙе Украинанан алып китегеҙ. Беҙгә хәрби енәйәтселәрҙе тапшырығыҙ. Тик шунан һуң ғына беҙ үҙ халҡыбыҙ өсөн яҡшыраҡ киләсәгебеҙҙе ҡороуҙа бергәләшә алабыҙ.

Кремль был һуғышта еңелде. Күмәкләшеп беҙ уның империялы ынтылыштарынан баш тартыуын булдырасаҡбыҙ.

Иртәрәк был маҡсаттарға ирешһәк - күберәк ғүмерҙәрҙе һаҡлап ҡалырбыҙ. Һәм шул уҡ ваҡытта ғына тиҙерәк дөрөҫ юлға һәм ижад итеү юлына баҫырбыҙ.

Посилання на повний текст звернення – у коментарі.

Дякую башкирським друзям за допомогу.

Вірогідно, це перший текст міністра оборони башкирською мовою.

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: