З Рави-Руської до Варшави можна буде подорожувати європотягом

НОВИНИ 07.04.2023 Коментарі 0

Відновити залізничний коридор між Польщею та Равою-Руською планується вже цього літа. 6 квітня відбулася тестова поїздка європейською колією на цьому маршруті, що засвідчило готовність залізничної інфраструктури.

Маршрут з Любліна до Рави випробовували міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик та віцепрем’єр з питань відновлення України Олександр Кубраков.

Юрій Бучко, Олександр Кубраков і Ростислав Тістик  

Відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Тож довелося відбудовувати ділянку євроколії (1435 мм) довжиною 8,4 км та відреставрувати вокзал і пасажирські платформи на станції Рава-Руська.

Тут буде організовано зручний пересадковий хаб між потягами з Варшави (які прибуватимуть по євроколії) та поїздами зі Львова, що курсують українською колією (1 520 мм). У перспективі розглядається проєкт подовження європейської колії безпосередньо до Львова.

- Запуск проєкту євроколії значно покращить транспортне сполучення між Україною та Європою, а також розвантажить напрямок Львів-Мостиська-Перемишль, який від початку повномасштабної війни в Україні став найпопулярнішим залізничним сполученням із європейськими країнами, - підкреслив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Також, за його словами, цей проєкт дозволить збільшити обсяг пасажирських перевезень і стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: