Ботоферму на 3 тисячі акаунтів нейтралізувала Служба безпеки

НОВИНИ 07.04.2023 Коментарі 0

У Кропивницькому кіберфахівці СБУ виявили і знешкодили ботоферму, організовану переселенцем із Запоріжжя, яка діяла в інтересах російських спецслужб.

Переїхавши на Кіровоградщину після початку повномасштабного вторгнення, чоловік орендував квартиру у спальному районі обласного центру і встановив там спеціальне обладнання. Та розпочав масово створювати анонімні акаунти у соцмережах і продавати їх через мережу даркнет.

Середня вартість одного бот-акаунта сягає 200 грн. Встановлено, що зловмисник створив майже 3 тис. фейкових акаунтів, які планував продати на загальну суму більше ніж пів мільйона грн.

Основними його «клієнтами» були представники російських спецслужб, а також підконтрольні їм прокремлівські пропагандисти. За допомогою цих ботів рашисти «розганяли» по соцмережах дезінформацію нібито від імені українських громадян про ситуацію на фронті, а також намагалися дискредитувати підрозділи Сил оборони. Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в різних регіонах України в умовах війни.

Під час обшуку в орендованій квартирі фігуранта виявили комп’ютерну техніку, спеціалізоване обладнання та три тисячі sim-карток різних мобільних операторів.

Затриманому зловмиснику повідомлено про підозру за статтями про виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ст. 436-2 ККУ).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: