Росія все ще прагне знищити Україну

ПЕРЕКЛАДИ 07.04.2023 Коментарі 0

Теперішня ситуація у війні Росії проти України доводить, що реальна допомога Заходу все ще необхідна Україні. Все вказує на те, що найближчими місяцями росіяни спробують здійснити прорив на фронті, що має допомогти їм перемогти захисників України. З цієї точки зору візит Президента Володимира Зеленського до Польщі є дуже важливою подією, значення якої не обмежується політичними питаннями.

Війна Росії проти України триває. І немає жодних ознак того, що вона закінчиться. Кремль не відступиться. Російські війська продовжують спроби прорвати українську оборону та тероризувати українське суспільство. І – все вказує на це – готують чергову спробу змінити ситуацію на полі бою на свою користь. Цілі Росії у війні не змінилися. Хоча агресія йде не на користь Кремля, Росія все одно має намір знищити Україну в її нинішньому вигляді й окупувати її територію. Чергові сигнали з Росії свідчать про те, що плани агресії проти України не зупинено. Кремль продовжує вторгнення.

Від самого початку війна Росії проти України мала свій вплив на Польщу. Ми сусіди України, маємо кордон із Росією, тобто агресором, а також із Білоруссю, яка все більше потрапляє в тенета російського панування. Польська перспектива зрозуміла – якщо Україна зазнає поразки, польський східний кордон буде дуже складним і нестабільним, а рівень безпеки в усьому регіоні значно послабиться.

Природа російської держави, послідовне провадження російського імперіалізму, декларована та реалізована спроба перебудувати архітектуру безпеки в Європі – усе це вказує на те, що перемога Росії проти України буде лише етапом дій, які можуть торкнутися і країн НАТО в майбутньому. Безперечно, Росія не зупинить свої імперські амбіції та намагатиметься відновити свій вплив за рахунок, наприклад, країн Центральної Європи. Про це також свідчить аналіз матеріалів, підготовлених для потреб військових структур Росії. У серпні 2022 року під час брифінгу в Центрі військово-політичних досліджень Московського державного інституту міжнародних відносин МЗС Росії його директор Олексій Подбєрьозкін стверджував, що єдиним сприятливим для Росії сценарієм є подальша ескалація ситуації, розширення агресивних дій проти Заходу.

Після декількох місяців війни Росії проти України аналітик, який має вплив на російську стратегію, стверджував про необхідність подальшої ескалації, вказуючи на те, що лише таким чином можна забезпечити захист своїх інтересів. За словами росіянина, вибір іншої стратегії рано чи пізно закінчиться крахом Росії та розпадом держави. Лекція Подбєрьозкіна свідчить про те, що не тільки російські політичні еліти, а й військові аналітики переконані в необхідності ескалації війни, а також розширення спектру ворожих дій проти Заходу.

Також з огляду на вищезазначене, в інтересах Польщі підтримувати діяльність України та допомагати державі, що зазнає нападу. Це розуміє не лише влада Республіки Польща, а й інші країни східного флангу НАТО, для яких підтримка України є очевидною потребою. Російський імперіалізм треба зупинити, бо сам він не зупиниться. Тому міжнародна діяльність Володимира Зеленського є ключовою. І це яскраве свідчення провідної ролі Польщі в діях Заходу щодо України.

Станіслав Жарин, уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща, gov.pl
Фото president.gov.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: