Європарламент проголосував за трибунал для Путіна та Лукашенка і Ко. Що це означає

ОКРЕМА ДУМКА 20.01.2023 Коментарі 0

ЄП передав великий і персональний привіт Володимиру Путіну. Особисто для нього це означає, що європарламентарі вважають його покидьком рівня Мілошевича, і тому збираються полювати за його політичним скальпом і потім судити. Одна річ, бункерному розпльовуватися від міжнародних санкцій на посіпак, інша річ, - побачити для себе перспективу нового Нюрнберга.

На даному етапі ЄП поставив собі завдання знайти юридичний шлях переслідування диктаторів з міжнародним імунітетом. Це можливо через рішення Радбезу ООН... яка паралізована через вето Росії й Китаю. Інший напрямок пошуку – через Генасамблею. ЄС тепер буде локомотивом цього процесу. Нам треба мінімум 129 голосів.

Аби Путіну не було сумно на трибуналі, до списку фігурантів включений і Лукашенко. Його формальний статус – поплічник агресора, неформальний - «молодший брат по щастю».

Йдеться також про покарання Шойгу та інших високопосадовців, яких не можна притягнути до відповідальності за війну через Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Аналогічний трибунал був проведений у Нюрнберзі – тоді судили лідерів нацистів – близько двох десятків осіб.

Єврокомісар з юстиції Рейндерс повідомив, що ЄС уже обговорює з Києвом і Гаагою створення міжнародної спецпрокуратури, яка розслідуватиме злочини агресії.

Ще одна важлива ініціатива: Європарламент планує конфіскувати заморожені активи центробанку РФ і використати їх в якості репарацій для України. Це перший крок до конфіскації російських капіталів за кордоном.

Рішення по трибуналу має показати російському панівному класу, що їхня країна зайшла у глухий кут.

«Це важливо, щоби зупинити у суспільстві імперіалістичний наратив», - вважає латвійський депутат Робертс Зіле.

«Давайте не запізнимося бодай із трибуналом, якщо вже ми запізнилися з «Леопардами». Так литовський депутат Європарламенту закликав колег негайно почати роботу.

Орест Сохар, телеграм-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: