Єврочиновники намацують шлях від Саміту миру до спільної зустрічі з рф

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

Міністри закордонних справ країн ЄС сьогодні обговорять, як зберегти обличчя українського Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Як повідомляє агенція Bloomberg, єврочиновники бачать для себе важливим питання, як потім перейти від Саміту миру до можливої зустрічі за участю московії у Саудівській Аравії восени.

Володимир Зеленський постійно закликає лідерів бути присутніми у Швейцарії. Проте москва докладає шалених зусиль, аби применшити рівень саміту та зірвати участь ключових держав у ньому.

За словами співрозмовників агенції, Бразилія та Індія вже обдумують ідею відправити на цей захід чиновників молодшого рангу. Натомість з Пекіна очікують приїзду високопосадовця.

Раніше Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію», яку б визнала як Україна, так і росія. Обидві країни оприлюднили заяву, в якій викладено «спільне розуміння» щодо шляху врегулювання російсько-української війни.

Bloomberg також повідомляв, що Саміт миру у Швейцарії буде зосереджений на вузькому наборі цілей, аби залучити до заходу якомога більше країн з «Глобального Півдня», зокрема Китай. Наразі масштаби присутності інших країн, окрім західних союзників України, не є чіткими. Агентство Reuters повідомляло, що Сполучені Штати будуть присутні на заході, проте невідомо, хто їх представлятиме.

Тим часом рашапропагандисти провадять багаторівневу кампанію з дискредитації Саміту миру. На внутрішнього споживача вони транслюють щонайменшу критику, у тому числі від українських діячів, наприклад стосовно звуження порядку денного саміту та зменшення кількості пунктів із «мирного плану Зеленського», які пропонують до обговорення у Швейцарії.

Назовні рашисти залучили чимало «експертів» та медійних осіб, аби максимально знівелювати значення і масштаби саміту. Серед запущених наративів, зокрема, звучить «Сходка для фото». Водночас триває тиск за зовнішньополітичними каналами – для пониження рівня цієї події і навіть неучасті окремих країн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: