Не ходіть, українці, на російські телеграм-канали читати побрехеньки (СПИСОК)

НОВИНИ 15.07.2022 Коментарі 0

Російська пропаганда не просто небезпечна та цинічна, але й дуже підступна – вона не лише бреше, маніпулює і тонко зміщує фокус уваги, але й свої інформаційні ресурси видає за незалежні.

На цьому наголошують фахівці українських інституцій у своїй спільній заяві, що стосується в даному випадку телеграм-каналів. Ця соцмережа останнім часом набула популярності серед населення і медіа. У цьому інформаційному казані підконтрольні кремлю ресурси сіють «зраду» та розхитують українське суспільство. За допомогою такого прийому росія намагається забезпечити собі перемогу не лише в інформаційній площині, але й на полі бою.

«В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує кремль», - йдеться у спільній заяві українських відомств, яку поширила Служба безпеки України.

Серед телеграм-каналів «Легитимный», «Сплетница», «Картель», «Резидент», «Наблюдатель», «MediaPost», «Женщина с косой» та інші. Цей список можна вважати нескінченим, адже на росії не втомлюються «клепати» нові брехливі  інформресурси.

Фахівці закликають українців не послуговуватися цими каналами, як джерелами інформації, адже «їх роботу фінансує і координує росія».

«У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України», - сказано в заяві.

У тексті заяви також є засторога до власників і редакторів українських видань не спокушуватися на вигоду та, відповідно, не рекламувати  ці телеграм-канали в українських пабліках. Підтримка таких ресурсів є сприянням ворогу та матиме відповідні наслідки юридичного характеру.

Заяву поширили такі відомства:

Служба Безпеки України

Центр протидії дезінформації при РНБО

Міністерство внутрішніх справ

Міністерство оборони

Міністерство культури та інформаційної політики

Міністерство цифрової трансформації

Головне Управління розвідки Міноборони

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: