Як тепер доставлятимуть повістки – постанова Кабміну

НОВИНИ 10.10.2024 Коментарі 0

Рекомендовані листи з позначкою «Повістка ТЦК» відтепер повинні доставляти адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скриньці або інформуватимуть його телефоном.

Такий порядок передбачений оновленими правилами надання послуг поштового зв'язку – зміни до них ухвалив своєю постановою Кабінет Міністрів.

Тепер лише якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явиться для отримання листа, поштовий працівник ставитиме позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», і лист буде повернено до відправника.

Зараз, згідно із законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», якщо громадянин відмовляється отримати рекомендований лист або його неможливо знайти за вказаною адресою, поштове відділення робить відповідну позначку в повідомленні про вручення. У такому разі лист вважається офіційно врученою вимогою, навіть якщо громадянин фактично не отримав його особисто.

Зміни від Кабміну також стосуються судових повісток, які відтепер можуть доставлятися разом з повістками ТЦК, і підлягають особистому врученню адресатам.

Напередодні Кабмін вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Встановлено, що прибути до ТЦК за повісткою потрібно з населеного пункту, що є адміністративним центром області, протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Як розповідав раніше гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський, повістки, які розсилають поштою, мають вигляд звичайного рекомендованого листа. Такий лист із повісткою військовозобов’язаний мав отримувати під підпис.

Наприкінці вересня Кабінет міністрів виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Як передбачало Мінекономіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць.

Більше 20 тисяч повісток вже передано в доставку, розповів Смілянський в інтерв'ю Українському Радіо. Він попросив людей з розумінням ставитися до розсилки повісток та наголосив, що доставка відбувається відповідно до адрес, які вказують військовозобов'язані в системах «Резерв+» або «Оберіг».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: