«Рамштайн» остаточно скасували. Коли буде новий?

НОВИНИ 10.10.2024 Коментарі 0

Про перенесення засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», заплановане у Німеччині на 12 жовтня, повідомила пресслужба цієї американської авіабази. Зустріч, яку вперше планували провести на рівні лідерів держав, довелося відкласти через потужний ураган Мілтон у США.

Саме через ураган свої поїздки до Німеччини відклали президент Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен.

Про дату наступного засідання обіцяють повідомити згодом.

Як уже повідомляв ЗІФ, планувалося, що лідери США, Франції, Великої Британії та Німеччини зустрінуться цієї суботи в Берліні для переговорів щодо російсько-української війни та останніх подій на Близькому Сході.

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що у Міноборони США обговорюють нові деталі засідання формату «Рамштайн» в Німеччині через зміну планів американських топ-чиновників.

Учора президент Зеленський заявив, що найближчим часом може бути «підготовлений новий графік Рамштайну».

«Причина цілком очевидна – удари стихії по Америці, які потребують максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації. Будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні, але саме лідерський формат «Рамштайну» є особливо вагомим», - наголосив Володимир Зеленський. За його словами, «Рамштайн» дасть можливість найкраще скоординувати з усіма партнерами реалізацію конкретного змісту українського плану перемоги.

Раніше агенція Reuters з посиланням на джерела в німецькому уряді  повідомляла, що 12 жовтня у Берліні в рамках візиту до Німеччини американський президент проведе зустріч з канцлером Олафом Шольцом, до якої приєднаються президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер. Після цього лідери вирушать на авіабазу. А Володимир Зеленський повідомив, що під час 25-тої зустрічі у форматі «Рамштайн» 12 жовтня планує представити лідерам країн-союзників План перемоги України.

Разом з тим, попри заяви про «перенесення» наразі не відомо, чи відбудеться у майбутньому зустріч на рівні лідерів, як це було заплановано цього тижня.

Також стало відомо, що 10 жовтня Володимир Зеленський прибуде з візитом до Лондона – там заплановані зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та генсекретарем НАТО Марком Рютте.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: