Як росіяни за допомогою жахливих терактів і погроз маніпулють українцями

НОВИНИ 12.07.2024 Коментарі 0

Росіяни реалізовують складні інформаційно-психологічні операції щодо українців і "грають" на настроях людей, чергуючи терористичні атаки з просуванням потрібних наративів. Одним із них є буцім небажання офіційного Києва домовлятися із кремлем про мир. 

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко в етері телеканалу "Ми – Україна" зазначив, що ключову ставку росіяни роблять на ту частину українського суспільства, яка "втомилася" від війни.

Такі громадяни України "починають вірити, що в один момент скоро і швидко війну можна закінчити – на умовах росії".

"І коли щось трапляється, ті, хто вірять, що війна може в один момент завершитися – їм вкидають тезу про те, що "Україна відмовляється завершувати війну і домовлятися". І серед цих "втомлених людей є певні інфлюєнсери, блогери, які безвідповідально ставляться до аудиторії великої, є часто неосвідченими. І вони розширюють меседж росіян", - пояснив Андрій Коваленко.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО також прокоментували маячню так званої речниці російського МЗС маші захарової про підготовку до підриву дамб на водосховищах Дніпра: 

- рф продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні в рамках дезінформаційної операції «Мир», намагаючись залякати українців загрозою нових терактів. 
 
Офіційна представниця мзс рф марія захарова заявила, ніби Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити рф. 
 
Цими заявами кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність «миру будь-якою ціною», тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії. 
 
Попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева. Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною.

Фото – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: