Як російські пропагандисти підставили президента ПАР

НОВИНИ 17.06.2023 Коментарі 0

Візит президента-«миротворця» Південно-Африканської республіки Сиріла Рамафоси в Київ запам’ятається не так метою його місії, як скандалами.

Його прессекретар Вінсент Магвеня заявив, що вибухів і сирен повітряної тривоги у столиці України не було під час перебування делегації. В той час як Reuters повідомив, що делегація ПАР попрямували до готелю, щоби скористатися його бомбосховищем, пише у своєму ТГ-каналі Сергій Наумович.

Автор також додав, що згодом російські пропагандисти видали новину про ракетну атаку на столицю України.

«Ще вчора пропагандони кричали про те, що ударів по Києву не було(!), і Україна нібито все вигадала, щоби налякати голів африканських держав.

Навіть речник ПАР заявляв, що не чув ні сирен, ні вибухів. Мабуть така була попередня домовленість. І його, виходить, підставили, бідолаху.

І ось зараз, виявляється, таки була атака та «завдали групового удару по центру прийняття рішень» І, до речі, дехто з буцім українських блогерів також розганяв цей руснявий наратив, що ніяких ударів не було.

Ось така руснява послідовність. А тепер і самі обісрались, і хлопців з Африки підставили. Хай їм це буде уроком, бо як треба буде, то і їх «пустять в расход», і оком не моргнуть», - написав Сергій Наумович.

Іще одним скандалом під час вояжу делегації ПАР стало затримання літака у Варшаві (кінцевим пунктом «миротворців» був Санкт-Петербург). Польське МЗС повідомило, що причиною такого кроку стала наявність на борту повітряного судна небезпечних вантажів, «на ввезення яких представники ПАР не мали дозволу». Також у Польщі заявили, що на борту літака були особи, про присутність яких польську сторону заздалегідь не повідомили.

«Міністерство закордонних справ Республіки Польща доклало всіх зусиль для належної підготовки візиту Президента Рамафоси до Польщі. Було проведено три консультаційні зустрічі, і представники Міністерства закордонних справ підтримували постійний контакт із південноафриканською передовою групою Офісу президента Рамафоси та посольства Південної Африки у Варшаві. Південноафриканську сторону було поінформовано про всі формальності, необхідні для в’їзду делегації до Польщі та необхідні транспортні дозволи. Вживаємо заходи для вирішення ситуації», - йдеться на сайті МЗС РП.

Про пригоди африканців у Варшаві у своєму дописі у FB розповів і народний депутат України Богдан Яременко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: