Рашисти запустили фейк про Кирила Буданова у традиціях кдб

НОВИНИ 17.06.2023 Коментарі 0

Рашистська пропаганда розтиражувала фейкову інформацію про начальника Головного управління розвідки міністерства оборони України, генерал-лейтенанта Кирила Буданова. Буцім він перебуває у берлінській клініці у стані коми після «поранення».

Як пише УНІАН, дезінформаційну кампанію підтримали практично усі топ-пропагандисти, «воєнкори» та Z-канали. За джерело «інформації» рашисти подали німецький журнал Stern. Щоправда, в останньому і слова про це не сказано.

Політичний аналітик Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі виклав фактчекінг:

1) В останньому друкованому номері Stern, який вийшов позавчора (15 червня, - ЗІФ), ім'я Буданова взагалі не згадують.

2) Найсвіжіша публікація про Буданова на сайті видання датована 28 лютого, а йдеться в ній про перспективи постачання китайського озброєння Росії.

3) Німецькі журналісти, які намагалися перевірити версію російської інформації про поранення Буданова, не знайшли жодних підтверджень тому, що він перебуває у Берліні.

4) Прикриватися журналом Stern для фейків та інформаційних вкидів – стара практика радянського КДБ, популярна ще у 1970-ті роки. І там усе як завжди: часи змінюються – традиції залишаються.

Нагадаємо, рашисти не вперше брешуть про «загибель» українських командувачів. Їхня пропаганда вже «поховала» генералів Ігора Танцюру, Олександра Сирського та Валерія Залужного.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр нещодавно заявила, що мета ворога зрозуміла:

- Треба розуміти, що росіяни схильні до фальшстартів і нерідко працівники їхнього інформаційного фронту видають інформацію не отримавши підтвердження від безпосередніх виконавців. 

Об‘єктивно те, що протягом війни ворог буде зацікавлений у знищенні нашого військово-політичного керівництва. 

І питання їх персональної безпеки наразі має стратегічне значення.

До слова, за інформацією з Вікіпедії, Кирило Буданов бере участь у російсько-українській війні із 2014 року і тричі зазнавав поранень. Під час першого в нього влучив осколок, під час другого від вибуху протипіхотної міни очільник української розвідки зазнав поранень у шию, спину, а один із уламків застряг під серцем і його небезпечно виймати. У третьому пораненні куля розтрощила ліктьовий суглоб правої руки, після чого у Кирила Буданова з’явилися проблеми із її згинанням.

Фото УНІАН

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: