Як російська пропаганда zомбує українських дітей

НОВИНИ 22.03.2023 Коментарі 0

На окупованих росією українських  територіях школярів змушують малювати zвастики і слухати після російського гімну пісню «путін молодець». Учителі, які прибули з росії, прищеплюють дітям України культ війни.

Про це стало відомо з розповіді вчительки, яка приїхала у Донецьку область з Воронежа , пише ТГ-канал «МО».

Літом минулого року на росії шукали вчителів, готових поїхати у відрядження на окуповані українські території. Однією з таких стала уродженка Донбасу, яка викладає малювання на Донеччині.

«Мені запропонували хорошу премію, разом із зарплатою виходить 120 000 рублів. Сама зарплатня тутешніх учителів тисяч 25-30. Я погодилася поїхати, бо родом із цих місць, але наскільки я знаю, інших учителів просто ставлять перед фактом. Як довго триватиме це відрядження – ніхто не каже, якщо поїду – мене звільнять», - розповіла вона.

За її словами, російські вчителі займають місця місцевих працівників освіти, яких звільняють, мобілізують і відправляють на фронт.

Щойно прибувши на Донбас, мешканці Воронежа одразу поставили завдання малювати «патріотичні» малюнки. «Таке діти малюють часто, вони мене навіть запитували, коли вже малюватимемо щось інше?».

«Перед уроками дітей збирають, вмикають гімн, а також пісню «владімір путін – молодець» та інформують про те, який Захід поганий», - розповіла «МО» росіянка.

Уплив російської пропаганди дає свій результат: під час спілкування з прибулою вчителькою деякі 14-річні діти зізнавалися, що хочуть воювати.

За словами вчительки, більшість дітей сприйнятливі до пропаганди. На дитячих малюнках, які опинилися в розпорядженні «МО», є написи «Дякую, Путін» та «Дякую, Кадиров». На малюнках є і гітлерівські свастики, і нові російські Zвастики.

«За що їм дякувати Путіну? За те, що його чи її батько вирушив на фронт і загинув чи залишився калікою?», - обурюється вчителька, яка, як і деякі її колеги, не згідна зі шкільною російською політикою.

Проте висловити свої міркування усі бояться: «Тут не може бути власної думки. Люди не довіряють один одному, кожен відчуває небезпеку».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: