Як регіонал єфремов утік до москви з-під статті про державну зраду

РОЗСЛІДУВАННЯ 23.10.2023 Коментарі 0

Колишній народний депутат України олександр єфремов, проти якого порушили справу за статтею «держзрада», сьогодні мешкає у столиці російської федерації, де його родина володіє маєтком за 4 мільйони доларів США.

Про це пишуть журналісти-розслідувачі з проєкту Радіо Свобода СХЕМИ.  

Єфремов – соратник президента-утікача януковича й ексочільник фракції Партії регіонів.

«В Україні його звинувачують у низці злочинів – за версією слідства, депутат сприяв створенню угруповання «ЛНР», допомагав захоплювати будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014-му році. Обвинувачують його також у держзраді. Cправа щодо нього перебуває на стадії судового розгляду.

У 2019-му Єфремов вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська (Луганщина). Спочатку ексдепутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці, який після цього… не продовжили.

З того часу про Єфремова майже нічого не було чутно. Як і про його справу. Де він? Чи в Україні? Що з судовим процесом?» - пишуть СХЕМИ на своїй сторінці у FB.

Журналіст СХЕМ Heorhiy Shabaev з'ясував, що регіонал виїхав з України у березні 2022 року через Словаччину та відтоді не повертався. Єфремов зареєструвався у Москві, в елітних апартаментах у житловому комплексі «Тріумф-Палас». Нерухомість записана на його сина – Ігоря Єфремова. Її загальна площа – понад 650 квадратних метрів, а орієнтовна вартість – біля $4 млн.

По телефону єфремов з російського номера на запитання журналіста відповів: «Ви знаєте, у мене не входить у плани давати зараз якісь інтерв’ю, до побачення».

В Офісі генпрокурора (ОГП) «Схемам» повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і не перебуває в розшуку. А матеріали справи щодо нього мали передати зі суду Старобільська, що зараз перебуває під російською окупацією, до Синельниківського суду на Дніпропетровщині. Проте інформації про таку передачу в ОГП нема.

Повністю текст розслідування можна прочитати на сайті Радіо Свобода.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: