В Україні арештували майна російських олігархів на суму, що перевищує освітній бюджет

Економіка 23.10.2023 Коментарі 0

В Україні заарештовано майно бізнесменів із РФ на суму, яку можна порівняти з бюджетом для охорони здоров'я. Топ-5 «донорів мимоволі» очолює Міхаіл Фрідман.

Загалом з початку війни 2022 року Україна заарештувала активи російських олігархів на загальну суму понад 5,4 мільярда доларів США, підрахували в «Можемо пояснити». На відміну від російських активів, заарештованих на Заході, ці кошти вже зараз можуть стати економікою України.

Лідером за вартістю заарештованих активів на початок жовтня став бізнесмен Міхаіл Фрідман. І це без урахування жовтневого рішення українського суду, який заарештував активи його та ще двох співвласників «Альфа-Банку» на $460 млн: влада ще не роз'яснила, як частина належить особисто Фрідману .

Серед тих, хто не з власної волі також допоможе економіці України, - Олєг Дєріпаска, Алєксандр Бабаков, Євгеній Ґінер, Міхаіл Воєводін, Алішер Усманов, Міхаіл Шелков та інші бізнесмени.

В основному активи російських бізнесменів націоналізують. Але частину з них використають для доказів у суді зв'язку їхніх власників із фінансуванням військової агресії Росії, зазначили в СБУ .

Суму активів російських підприємців, заарештованих в Україні, можна порівняти з державним бюджетом України у 2023 році на охорону здоров'я ($5,6 млрд). Вона перевищує суму, закладену на освіту (3,9 млрд).

Нагадаємо, на початку вересня 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Міхаілу Фрідману за причетність до фінансування кремлівської агресії проти України.

Фрідману інкримінують діяльність за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою). Йому загрожує до 8 років в’язниці з конфіскацією майна.

На фото: свою улесливість перед путіним фрідман відточував в Україні   

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: