Як путіна поставили на місце у «зерновій» угоді

ОКРЕМА ДУМКА 02.11.2022 Коментарі 0

Росія «повертається» у зернову угоду, бо «отримала від Києва гарантії, що зерновий коридор не використовуватимуть у військових цілях».

У цій новині прекрасне усе:

1. Вона доводить тезу, що Володимир Путін і Ко – колективне ссикло, яке завжди відступає перед тим, хто сильніший. ЗАВЖДИ. Просто ми ще, як йому здається, недостатньо переконливі.

2. Доводить, що вчорашня заява алкоголіка Мєдвєдєва на зустрічі з президентом Зімбабве про «ми застосуємо ядерну зброю» - чисте відволікання уваги агресивно налаштованих і тупих росіян (ну, тобто більшості росіян) від того, що сьогодні Росія проковтне все, що їй запропонують проковтнути Україна та Туреччина в питанні експорту зерна.

3. Доводить, що Росія занадто сильно залежить від Ердогана, для репутації якого на Сході та на Заході важливо, щоби зерновий коридор працював. Він зараз виглядає головним годівником «третього світу», хоча розторговує можливість постачати українське та російське зерно на світовий ринок. «Годує» Африку та Західну Азію чужим зерном. І питання не тільки в зерновому експорті. Туреччина – головний коридор для імпорту в Росію. Саме фізичного імпорту. Бо через Далекий Схід і Китай логістика в Центральну Росію, де живе більшість росіян, дуже ускладнена. Тому те, що треба Ердогану, Росія не обходитиме. Як мінімум зараз.

Зі зерном шантаж не пройшов.

Зараз перемкнуться з додатковою силою на ракети і дрони, концепцію заморозити Україну і спровокувати додаткову хвилю біженців до Європи. Ну або змусити нас до перемовин. Для цього Росії критично потрібні постачання від Ірану.

Чи можуть наші союзники й Україна зараз стримати Іран від передачі ракет Росії? Якщо зараз відбудеться загострення ситуації на Близькому Сході, ситуація вирішиться сама собою. Хоча і певне зниження уваги до України можливе, але для нас це вже не так критично як було б навесні. Якщо все ж зараз конфлікту між Саудівською Аравією та Іраном світ уникне, то доведеться розраховувати на інші важелі. Тут результат важко передбачити.

Російський шантаж та терор нічого не можуть змінити глобально. Вони можуть завдати додаткових втрат Україні та Європі, але не глобально переломити хід війни. Але тут усе в руках наших партнерів. Буде у нас більше ППО та ПРО, буде здійснено додатковий тиск на Іран – це теж вдасться подолати без додаткових ризиків і негативних наслідків.

Нам просто треба ще більше зброї. ППО та ПРО.

Більше енергетичного обладнання.

Більше санкцій проти Росії та особливо Ірану. Саме зараз.

І ми доведемо справу до кінця.

Юрій Богданов, проект-менеджер, консультант із комунікацій, (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: