В Україні реалізували унікальний проєкт за підтримки Ради Європи

НОВИНИ 02.11.2022 Коментарі 0

Шкільні коворкінги у п'яти обраних під час конкурсу закладах освіти України організували в декількох областях України. За неповних 5 місяців у сучасних майстернях вдалося налагодити пошив одягу, вирощування мікрозелені, випікання хліб, столярну справу та виготовлення інших виробів.

До проєкту, реалізованого за підтримки Ради Європи, долучилися місцеві підприємці та переселенці, які вимушено переїхали у відносно безпечніші регіони України після початку повномасштабної російської агресії.

Як повідомила спеціалістка з комунікації Офісу Ради Європи в Україні Оксана Тотовицька, за півтора місяця (з 1 вересня) ці коворкінги загалом виготовили понад 4 400 одиниць продукції. Це 53 найменування столярних, текстильних виробів, випічки та мікрозелені. Продукцію реалізовують через онлайн-майданчики, місцеві крамниці та партнерів-підприємців.  

Шкільні коворкінги функціонують у Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Наприклад, ліцеї «Львівський»  і Пустомитівський №1 займається вирощуванням мікрозелені. Її продають закладам харчування. А учениці 9 класу ліцею Віра Чайковська та Марта Кучерява ще й реалізували ідею виготовлення корисних солодощів для собак із додаванням мікрозелені, йдеться на сайті Офісу Ради Європи в Україні.

У Городоцькому ліцеї, що у Хмельницькій області, налагодили швейну майстерню, де діти разом із дорослими шиють красиві речі. Підприємство з виробництва меблів віддає у ліцей залишки тканин, з яких виготовляють дитячі ігрові килимки. Також тут шили постільну білизну, екологічні торбинки.

У Копичинецькому ліцеї №2 Тернопільської області готують майстринь і майстрів у столярному коворкінгу. Тамтешній підприємець і засновник майстерні дерев’яного декору Богдан Осиф каже, що діти можуть продавати свої вироби і вчитися основам підприємництва, а заодно набути професійних навичок і в майбутньому працювати у його майстерні. У майбутніх фахівцях столярної справи зацікавлене і підприємство з Харківської області, яке переїхало на Тернопільщину.

Фото coe.int

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: