Як поразка в інформаційній війні на прикладі Ізраїлю може закінчитися погано для України

АНАЛІТИКА 14.11.2023 Коментарі 0

Попри перемогу над ХАМАСом Ізраїль може завершити війну у статусі переможеного. 

Таку думку висловив у своєму ТГ-каналі аналітик і публіцист Віктор Андрусів.   

Він навів приклад поразки Ізраїля в інформаційній війні, оскільки палестинці "накрили" своїм контентом соцальні мережі. Відповідний аналіз (див. інфографіку) провело видання The Economist. Так, станом на 19-те жовтня пости на підтримку Палестини в 3,9 разів переважали пости на підтримку Ізраїля. 

У понеділок, 13 листопада, міністр закордонних справ Ізраїлю сказав, що його країна має 2-3 тижні для завершення операції. І після цього бойовикам опиратися натиску ЦАХАЛа буде дуже складно. Також минулого тижня американські дипломати з арабських країн передали депеші, що необхідно вжити гуманітарних заходів в Газі, інакше США втратять усіх арабських союзників. 

За словами Коена, мовленими під час брифінгу для журналістів, його колеги-дипломати з різних країн під час зустрічей із ним наголошували на гуманітарних питаннях. Дехто, хоча й непублічно, вимагав припинення вогню в Секторі Гази, пише Укрінформ. 

Тому Ізраїлю потрібно втиснутися у 3-тижневий термін, інакше міжнародний тиск може серйозно посилитися.

За словами, Віктора Андрусіва, інформаційний ефект може бути ціллю реальних бойових дій. 

"На жаль, не врахувавши це, Ізраїль опинився у дуже складній ситуації. Суть якої –  знищення ХАМАСу не зможе повернути йому тієї ролі та підтримки на міжнародній арені, яка в нього була. Вважаю, що ситуація буде ще складнішою з урегулювання конфлікту. І незважаючи на військовий успіх – Ізраїль може вийти з цієї війни переможеним", - пише експерт. 

Він також провів паралель між інформаційною поразкою Ізраїлю з Україною, яка програє Будапешту і Братиславі. 

"Програш в інформаційній війні Угорщині і Словаччині вже обернувся для нас втратами в розмірі 540 млн. євро. Перемога "Альтернативи для Німеччини", Трампа й інших може взагалі обернутися для нас катастрофою. Якщо ми зараз активно не займемося формування своєї підтримки на рівні західних суспільств, а не тільки еліт, то війна точно закінчиться для нас погано", - застеріг Віктор Андрусів. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: