Рашисти фейкують, що українцям пропонують погасити держборг через «Дію»

НОВИНИ 14.11.2023 Коментарі 0

Прорашистські медіа і пабліки у соцмережах почали розповсюджувати інформацію про те, що громадянам України нібито пропонують долучитися до погашення державного боргу. «Доказом» цієї інформації слугують фотографії з повідомленнями, які начебто розіслали українцям через онлайн-сервіс державних послуг «Дія».

«Громадянам України пропонують скинутися для погашення державного боргу. Уряд країни знайшов відмінний вихід із ситуації: громадяни, які залишилися в Україні, повинні допомагати державі. У застосунку «Дія» пропонують перерахувати кошти у розмірі 5000 гривень. Дострибалися», - пишуть користувачі.

Як видно із розповсюджених агітпропом фотографій, повідомлення в додатку «Дія» нібито прийшло 7 листопада 2023 року. Однак фактчекери не змогли знайти подібної інформації на офіційному сайті та фейсбук-сторінці онлайн-сервісу, а також на сайті Міністерства цифрової трансформації України, яке відповідає за «Дію».

У пресслужбі Міністерства цифрової трансформації установи зазначили, що це не відповідає дійсності, і в «Дії» не було подібної розсилки повідомлень.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб дискредитувати український уряд та перебільшити масштаб економічних проблем України. Крім того, у такий спосіб вони хочуть посилити уявну субʼєктність України перед її західними партнерами.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: