Як чебурашку мобілізували на війну в Україні

РОЗСЛІДУВАННЯ 03.04.2023 Коментарі 0

На московії примудрились перетворити дитячу іграшку на «символ спецоперації». Для мешканців боліт Чебурашка стараннями «фахівців» виріс із казкового персонажа до «символу антинацистського спротиву».

Останні кілька місяців на московії справжній бум на чебурашок. Вони раптом стали талісманами, оберегами, тотемними тваринами й іншими символами у темних ідолопоклонників, які ведуть загарбницьку війну проти України.

Дітей у школах рф добровільно-примусово залучають до пошиття цієї м’якої іграшки. Волонтери збирають гроші та виготовляють шеврони з дикими малюнками і дурнуватими написами. При цьому пояснюючи, що це самі бійці просять, аби їм надсилали побільше чебурашок, які так дратують «українських нацистів».

Особливо естетично виглядає «свіженький» шеврон, який зробили для окупаційного війська у містечку Ревда десь на глибоких болотах. Якийсь особливий шарм є у цій еклектиці, поєднанні кирилиці і латинки, тож написи викликають цікаві алюзії.

На диво не усі місцеві мешканці оцінили участь колись милого дитячого персонажа у справжній війні. Тож керівниця місцевої організації «zov своіх нє бросаєм!» Юлія Гатіулліна мусила у соцмережах популярно пояснити, чому тут довелося задіювати Чебурашку.

«Пухнастий персонаж, вигаданий в СРСР у 1966 році, в Україні отримав статус «антигероя», надзвичайно дратує українську владу і заборонений там. Чебурашка – російський окупант, так вважають укронацисти. Вони встановили солом'яне опудало Чебурашки і під крики «Руская тварь!» спалили його на очах у дітей. Російські військові, дізнавшись про репресію України щодо Чебурашки, мовчати не стали і зробили його символом «сво»! Тисячі маленьких чебурашок з'явилися у посилках, на шевронах, брелках тощо. Наші бійці заряджають снаряди з написом «За Чебурашку», з'явився вираз «Зачебурашим ворогів». У Чебурашки є позивний «Чуба», а у музикантів («вагнерівців», - ЗІФ) він «ЧВКашка». Таким чином Чебурашка нині воює разом з нашими бійцями і є талісманом для них. Наші земляки, які перебувають у зоні СВО, вислали нам фото Чуби і дуже чекають на шеврони з написом ZOV РеVда».

Вигадана жорстокість щодо вигаданого персонажа

Насправді рашистські пропагандисти довго не могли знайти зрозумілий усім символ, який би об’єднував і вояків-окупантів, і відносно пасивний тил (російську глубінку), і особливо залучав до підтримки війни дітей (один із найпотужніших засобів впливу на масову свідомість).

Аж ось на Новий 2023 рік на московії у прокат вийшов кінофільм про вигаданого ще у 1966 році казкового персонажа. Традиційної реклами йому виявилося замало. Тож застосували для просування й патріотичні мотиви – мовляв, в Україні Чебурашку взагалі почали забороняти, бо це символ росії тощо.

Тож вже 10 січня ТГ-канал «Украина.ру», який належить рашистській інформагенції «роzzія сегодня», опублікував фото плакату із перекресленим червоними лініями зображенням Чебурашки з апельсинами та підписом українською: «Любиш Чебурашку – їдь на свою рашку». Під хайповим загловком «У київських школах почали воювати з Чебурашкою» йдеться про те, що це фото надіслав підписник. І що «подібні плакати почали з’являтися у школах Києва», що може бути пов’язано з… «успіхом фільму в прокаті» (на московії, еге ж), тож ним, схоже, «зацікавились українські діти».

Пізніше журналісти з’ясували, що цю картинку першим опублікував прокремлівський блогер Максім Шихалієв, при чому зі стертими метаданними (що унеможливлює встановлення місця і часу, коли зробили фото).

Ну й жодної інформації про «кампанію проти Чебурашки» в українських медіа, звісно, не було. Це повністю є плодом уяви рашистських пропагандистів. Що не завадило, зрештою, перепостити цю «новину» десяткам московитських видань. Для них улюблена тема русофобії набула нових граней.

До слова, про згадане «спалення Чебурашки» писав рашапропагандистський сайт «Царьград». Який хоч і посилався при цьому на «Вісник Житомира», але насправді сам вигадав цю новину від початку й до кінця.

Натомість згадки про спалення солом’яного опудала Чебурашки є хіба що про… роzzію, де це втнули на Маслєніцу в далекому 2006 році.

Бойові чебурашки

Із пропагандистської точки зору залучення Чебурашки – доволі сильний крок: відомий і зрозумілий з дитинства казковий звір є «мирним», «нашим», «добрим», тож усі, хто проти нього, є і «проти усіх росіян».

Щоправда, московити і тут не змогли не заплутати усіх. Бо Чебурашка тепер у них всюди.

Військовий камуфляж із шевронами «зачебурашимо» відправили бійцям «сво» кузбаські волонтери. У рамках «акції на підтримку» мультперсонажа московитські пекарі виготовляють пряники з такими ж написами та відправляють окупаційним військам.

«Чебурашок шиють, в'яжуть, випалюють по дереву в Хабаровську ветеранські організації, школярі та їхні батьки, вчителі та всі небайдужі. Майструють талісмани в Комсомольську-на-Амурі та в районах регіону», - радісно інформують рашаЗМІ.

При цьому незґрабного казкового героя часто «мілітаризують» - одягають у форму, іноді додають автомат. Після чого всіх московитських ворогів ця істота має, відповідно (як кажуть рашапатріоти) «зачебурашити». Що це означає, не знає ніхто. Але, як то кажуть, які  герої, така й країна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: