Хто ударив по Тихановській?

НОВИНИ 14.05.2022 Коментарі 0

Днями в соцмережах активно поширювали фразу Світлани Тихановської, що складалася лише із двох речень: «Багато в чому завдячуючи білорусам припинився напад на Київ. Російська армія не почувала себе комфортно на наших землях».

Фразу взято з інтерв’ю Світлани Тихановської ведучому телеканалу «Настоящее время» (відеозапис можна переглянути на YouTube). Журналіст запитав у Світлани Тихановської: «Як би ви описали дії лукашенка за ці 70 з лишком днів війни?».

Світлана Тихановська:

Дії змінювалися, риторика змінювалася. Від самого початку це була така войовнича риторика, що ми з путіним візьмемо Київ за три дні, що ледь не європейські країни завоюють. І коли після закінчення трьох днів стало очевидно, що мужність українців перевершила будь-чиї очікування, що дали відсіч такій агресії, риторика лукашенка почала змінюватися. Але з перших днів війни Білорусь залишилася в агресора. І у нас (демократичним та опозиційним до лукашенка силам, - ЗІФ) зайняло достатньо багато часу, щоби пояснити і західним країнам, і Україні передовсім, що режим лукашенка та білорусь – це цілковито різні речі. Що білоруси проти війни. Ми не підтримуємо це вторгнення. Тому що ставлення до білорусів змінилося дуже сильно та дуже швидко. Потім воно почало вирівнюватися. Зараз воно більш-менш нормальне, та лукашенко вже співагресор, він колаборант у цій війні. Він надав наші території для запуску ракет, воєнної техніки і так далі, але білоруси показали у черговий раз свою мужність і багато в чому завдяки білорусам припинився напад на Київ з боку Білорусі. Тобто російська армія не відчула себе комфортно на білоруських землях. І зараз лукашенко намагається абстрагуватися від ситуації, що, мовляв, ми взагалі цієї війни не хотіли та ми навіть не знаємо, які там були плани у кремля, але відмитися вже не вийде. Лукашенко повинен отримати повне покарання за співучасть у цій війні».

У наступній відповіді білоруська гостя телеканалу запевнила, що у випадку її президентства Білорусь щонайменше би не стала «авіаносцем» для російської техніки та російських окупантів.

«І якщо би 2020-го року ми зуміли знести цей режим, то ця війна могола би не розпочатися», - сказала Світлана Тихановська.

Зараз складно знайти першоджерело – хто першим запустив такий варіант перекладу телеінтерв’ю, вирваний з контексту. Але фактом є те, що фразу із 2-ох речень поширили з нотками кпинів так звані лідери громадської думки зі своїми коментарями чи без таких. А вже їхні читачі не стримували себе ні у висотах польотів фантазій, ні у термінах і фразеологізмах.

Пропонуємо деякі з постів

«Тю, бля. Точно.
А я от думаю, як би назвати це «мужество», коли відкривають свої ворота російським танкам, надають аеродроми для російської авіації, майданчики для ракетних ударів по моїй країні?
Заберіть у цієї бл.ді доступ до написання тєкстів і дайте соску. Мужествєнна вона наша.
Я щось ніде не зустрів цю баришню з її висновками чи виступами, коли по країні її прописки в наш бік йшли війська.
Йо..на вонюча бл.дь, прости господи. Мужествєнна ісполнітєльніца написаних тєкстов.
Вирвало.
Запам'ятайте і передайте всім у всьому світі: напад на столицю моєї Батьківщини, місто Київ відбито дякуючи героїчній дії сил оборони України: ЗСУ, НПУ, ДПСУ, СБУ, НГУ та простим, але дуже злим на ворога партизанам-тероборонівцям, які не жаліючи себе, свого життя та здоров'я, ціною тисячних втрат захистили столицю, вибили ворога з Київщини, Чернігівщини, моєї Сумщини, а зараз продовжують на Харківщині, Донеччині, Луганщині, Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині та в інших гарячих точках».

«Пані Тихановська зараз їздить європейськими столицями, отримує якісь премії і несе несусвітну пургу щодо України.
Історія, як вона не наважилася визнати український Крим, квіточки порівняно з новими перлами.
Всі кияни, які провели в столиці лютий- березень, точно знають, що наступ на Київ зупинила жертовність Бучі, Ірпеня, Чернігова, Бородянки.
А залізли в Іванків, Бучу, Ірпінь російські окупанти з чорнобилської зони з території Білорусі.
Лукашенко і безмолвні білоруси віддали свою територію для щоденного обстрілу сусідньої мирної України, рекордну кількість ракет випустили сама звідти. І ми ніколи цього не забудемо.
І так само як всі росіяни несуть відповідальність за агресію проти України, так і білоруси є співучасниками цих вбивст, бо вони жодним чином не протестували.
З білоруського Мозиря окупанти відправляли контейнера намародереного українського добра, знятих з вбитих жінок прикрас і іграшок вбитих дітей.
Тихановська живе сьогодні в країнах ЄС, а не в Мінську, і точно має доступ до об’єктивної інформації щодо звірств окупантів в Україні і ролі Білорусі , з території якої, під виглядом навчань, всі ці орди вдерлися в наш дім.
Навіщо нести таку нісенітницю? Питання риторичне».

«Першою реакцією на заяву Тихановської про те, що завдяки білорусам Київ не взяли, було посміятися. Але потім я вимкнув емоцію і увімкнув мозок. У Білорусі ішла партизанська боротьба. Там ламали колії, якими підвозили війська і зброю. Не знаю точно скільки , але кілька десятків чоловік зловили. Читав, що одному прострелили ноги. Не виключено, що й іншим.
Тихановська , звісно, перебільшила. Але білоруси не сиділи, склавши руки. Тому насміхатися з них не варто».
Масштаби поширення були такими, що змусили відреагувати – наступного дня Світлана Тихановська написала у своєму телеграм-каналі: «Зараз я отримую багато відгуків українців і білорусів на інтерв'ю, в якому сказала, що «багато в чому завдяки білорусам припинився напад на Київ із боку Білорусі». Я вважаю, що завдання політика – бути чесним та відкритим із людьми, і тому вирішила написати цей пост.
Шановні українці, я цілком погоджуюся, що подвиг вашого народу, жертва вашого народу та героїзм вашого народу не піддаються ні оцінці, ні сумніву. Те, як ви всі разом захищаєте свою країну і своє майбутнє, – це приклад усьому світу, усім націям і державам. Ні я, ні будь-яка інша людина на планеті не може позбавити вас цієї заслуги. І завдання всіх нас – допомагати вам боротися за мир та проти агресорів. Білоруси це розуміють і кожен день допомагають вам, чим можуть».
Можна припустити, що таким чином хтось провів так звану ІПСО, коли на рівному місці не докладаючи надзусиль вирвана фраза стає вірусною в соцмережах і лупить по іміджу її автора. Зацікавленим у цьому, за логікою, може бути режим лукашенка – останніми місяцями команда Тихановської активізувала свою діяльність: має багато зустрічей із політиками і владними структурами у європейських країнах. Можна припустити, що хтось і в таборі демократичних білоруських сил вирішив скористатися таким прийомом у боротьбі за позицію лідера. Благо, наелектризована психіка завсідників соцмереж сьогодні благодатний ґрунт для подібних атак.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: