На конференції «Європа Карпат» в Красічині обговорили питання відбудови України

НОВИНИ 16.05.2022 Коментарі 0

Війна в Україні, трансформація і відбудова нашої країни, а також розвиток комунікацій у Центральній Європі й Програма стратегічних інвестицій – ці та низку інших тем обговорювали нещодавно на 33-й міжнародній конференції «Європа Карпат».

Цей захід мав відбутись в Україні, у Яремчі. Проте життя внесло свої корективи, і конференція проходить у старовинному замку в Красічині неподалік Перемишля. Зараз на кожній панелі конференції обговорюють війну, її вплив на країни Карпатського регіону та світ, повідомила у своєму телеграм-каналі очільниця Львівської районної держадміністрації Христина Замула.

У конференції також беруть участь парламентарі і урядовці, представники місцевого самоврядування та науковці Карпатського регіону – України, Польщі, Словаччини, Чехії, Литви, Угорщини, Румунії, Молдови, а також Великобританії, США та Скандинавських країн.

«Уся Східна Європа повинна сконцентруватись і солідарно співпрацювати з Україною. Але це завдання також і для всього Євросоюзу», - підкреслив Ришард Терлецкі, віцемаршалок Сейму.

Окрім питань розвитку транспортного сполучення, культурної співпраці та наукових контактів особливу увагу було приділено безпековій складовій.

«Учасники розуміють потребу визначення нових безпекових параметрів і реалізації того, що запропонував Президент України Володимир Зеленський - створити альтернативну НАТО структуру, яка за 24 години буде реагувати на зовнішні загрози країнам-членам», - зазначила Христина Замула.

Також, за її словами, на конференції серед іншого організували й виставку малюнків дітей з України, під час якої було досягнуто домовленостей про спільний проєкт – Львівщина надаватиме українські дитячі книжки, яких у Красичині вкрай мало.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: