У війні проти росії загинув 34-річний білорус

НОВИНИ 14.05.2022 Коментарі 0

Із 2014 року Костянтин Дзюбайла брав участь у захисті України від російських агресорів на сході України. Костянтину Дзюбайлу було 34 роки, він родом із білоруського Могильова.

Про життя і бойовий шлях Костянтина розповіла волонтерка Галина «Перлинка» Клемпоуз журналістам «Радыё Свабода».

За словами колег, Костянтин казав, що бореться не лише за Україну, а й за зменшення впливу росії у світі, зокрема в Білорусі. Він розумів, що свобода вдома неможлива, поки в росії є такий імперський апетит, каже Галина Клемпоуз. Він мріяв про українське громадянство, але цей процес чомусь сповільнився.

Костянтин Дзюбайла загинув від снаряда наприкінці квітня в бою між Мар'їнкою та Докучаєвськом на Донеччині. На той час служив у 46-му окремому батальйоні спеціального призначення «Донбас – Україна».

«Похований у Кривому Розі 28-го квітня. Його дружина зараз там. Він зустрів Яну в Попасній Донецької області. Дівчина працювала директором краєзнавчого музею. Дітей у них не було. Кілька разів залишав армію, але потім усе одно повертався. Декілька тижнів тому він вийшов з облоги у Степовій Донецькій області. Ми все ще збирали для нього допомогу. Мав подяку від Президента України», - розповіла «Радіо свобода» «Перлинка».

«Фенікс» - його головний позивний, так він представився, коли прийшов до нас. «Драник» - так називали його найближчі побратими. Бо він жартував, щоби йому постійно робили деруни (білоруською дранікі, - ЗІФ), тому що білорус і йому бракує крохмалю у крові. Він також кепкував, що російські кулі його не беруть, бо їх перед цим потрібно «намазати» картоплею. Останнім часом його називали просто «Білорус». Його часто називали «Коли», бо він тоді ставив будь-яке запитання білоруською мовою «Калі?».

Костянтин «Фенікс» Дзюбайла став п'ятим білорусом, який загинув в Україні. Раніше Ілля «Литвин» Хренов, Олексій «Тур» Скобла, Дмитро «Терор» Апанасович і Дмитро «Ганс» Рубашевський.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: