Хімічна атака Росії: чи наважиться Путін на черговий злочин?

НОВИНИ 11.03.2022 Коментарі 0

Росія продовжує тероризувати світ – і пропонує провести у п’ятницю, 11 березня, засідання Ради безпеки Організації об’єднаних націй, присвячене обговоренню "військово-біологічної діяльності" США в Україні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на допис у Twitter першого заступника постійного представника РФ при ООН Дмітрія Полянского.

Тему американських лабораторій на території України, експериментів і розробок біологічної зброї російська пропаганда, кремлівські очільники та представники російської "п’ятої колони" мусують із 2014 року.

Новий виток розкручування цієї теми Росія розпочала приблизно тиждень тому. І якщо 8 років тому російська пропаганда жонглювала у своїй брехні 15-ма американськими лабораторіями в Україні, то зараз їх "нарахували" удвічі більше.

На дикі звинувачення Росії (дійшло навіть про навмисне зараження патогенами перелітних птахів, що мігрують на територію РФ) змушені були реагувати не лише в Україні, але й у США.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав представників Усесвітньої організації охорони здоров’я спростувати російські фейки

"Сьогодні один із наративів загарбника – пошук уявної біологічної та хімічної зброї та слідів її розробки в Україні. Звичайно, для будь-якої освіченої людини – це не більше, ніж просто хвора фантазія", – написав український міністр.

Згадав цю тему у своєму зверненні й Президент України. Він спростував фейкові звинувачення Кремля, запідозрив путінський режим у підготовці хімічної атаки на українські міста і пригрозив, що у випадку застосування Путіним такої зброї відповідь світу не забариться.

Жодної "хімічної чи будь-якої іншої зброї масового враження на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. І якщо Росія зробить щось подібне проти нас – отримає найжорстокішу санкційну відповідь", - сказав Володимир Зеленський.

Серйозно поставилися до заяв путінського режиму й у Сполучених Штатах Америки.

У Вашинґтоні вважають, що Росія за своїми заявами готує хімічну, а то й біологічну атаку проти України.

Як пише DW, Москва хоче підготувати ґрунт для подальшої ескалації невиправданої агресивної війни в Україні. Про це 9 березня заявила прессекретарка президента США Джен Псакі. Росія слідує чіткій моделі поведінки - готується або сама застосувати зброю масового ураження, або інсценувати напад українців, щоби створити обґрунтування для продовження війни, написала Псакі у Twitter.

Джен Псакі також нагадала випадки використання Росією хімічної зброї – отруєння політичних суперників режиму Кремля (Литвиненко, Скрипалі, Навальний), застосування такої зброї у Сирії, де РФ підтримує тамтешню владу Башара Асада.

Свою позицію до російської брехні висловили та в ООН, чий офіційний представник Стефан Дюжаррік заявив, що "не знає про будь-які дії українського уряду, які суперечать його міжнародним договірним зобов'язанням щодо хімічної чи біологічної зброї".

Попри заяви світових лідерів та організацій, імовірність застосування хімічної зброї за наказом Владіміра Путіна проти України залишається дуже високою.

Можна, звісно, розглядати версію, що Кремль своїм шантажем має на меті домогтися певних своїх інтересів, наприклад, послаблення якихось пунктів у списку санкцій.

Проте у діях Путіна простежуються "дзеркальні" відповіді дій США та НАТО в колишній Югославії та Іраку.

Звинувачуючи Україну у розробці біологічної та ядерної зброї, він копіює США, які подібне закидали перед інтервенцією в Ірак режиму Саддама Хусейна.

Вихований у радянському дусі полковник КДБ Путін так і залишився ментально у минулому столітті.

Мабуть, психологічна травма від розвалу берлінської стіни наприкінці 80-их не минула безслідно. У той час він був очевидцем тих подій, перебуваючи на службі КДБ. Ставши президентом і зібравши своїх друзів по службі, він вирішив повернути розстановку сил на політичній карті світу, що була 30 років тому. Не врахував кремлівський диктатор лише одного – світ сповідує інші цінності, де нема місця тоталітаризму і варварам.

Ілюстративне фото: колаж "ЗІФ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: