Влада Сербії не квапиться закрити антиукраїнську філію медведчука

ПЕРЕКЛАДИ 19.01.2024 Коментарі 0

У Сербії діє філія такої собі організації, що має назву "Інша Україна", яку на росії зареєстрував зрадник віктор медвечук. У Посольстві України в Сербії вважають, що мета цього представництва - "проведення на території Сербії антиукраїнської діяльності", "поширення брудних провокацій з боку кума міжнародного злочинця путіна". Однак влада Сербії не квапиться закрити антиукраїнський центр.

Ще 5 грудня минулого року Посольство України в Сербії направило офіційний протест до Міністерства закордонних справ Республіки Сербії, в якому висловило прохання припинити діяльність у Сербії названого представництва.  

Про повідомило сербське видання Danas.

Водночас сербським журналістам в українському посольстві повідомили, що таке прохання обгрунтовано положеннями ст. 29 Закону Республіки Сербії  про господарські товариства, яка не допускає використання назви країни в офіційному найменуванні юридичної особи без дозволу відповідної іноземної держави.

Видання нагадало, що у 2023 році в Сербії було відкрито представництво "Інша Україна", офіційним засновником якого є кум президента росії путіна віктор медведчук, а законний представник у Сербії – Драган Станоєвич, бізнесмен з України та депутат зі списку "Ми – голос народу" Браніміра Несторовича.

Також у посольстві України пояснили  Danas, що ліквідація цього представництва наразі перебуває в юридичній площині, але наголосили, що в цьому питанні є й політичний аспект.

"Сербія є країною-кандидатом на членство в ЄС, яка разом із 140 іншими країнами світу засудила кровопролитну війну проти України, оголосивши росію країною-агресором. Прикро констатувати, що саме тут тривають спроби окремих політичних сил реалізувати антиукраїнський сценарій, сприяти поширенню брудних провокацій з боку кума міжнародного злочинця путіна", - йдеться у відповіді посольства України Danas.

Як додається, про це особливо неприємно говорити "в той час, коли Україна стікає кров'ю, намагаючись консолідувати зусилля міжнародної спільноти, створити платформу для відновлення світового правопорядку та мирного співіснування, яке б діяло під назвою "Формула миру".

Раніше в посольстві України повідомили, що «представництво російського уряду» не представляє інтересів України, "але має на меті проведення на території Сербії антиукраїнської діяльності, спрямованої на знищення українського народу й України як незалежної держави".

Редакція Danas звернулася до міністерства закордонних справ Сербії щодо запиту, надісланого посольством України, але до моменту публікації відповіді ми не отримали.

Також редакція взяла коментар у Драгана Станоєвича, який сказав, що, мовляв, Асоціація була заснована на основі законів Республіки Сербії для надання домомоги людям, зокрема, українцям і "може називатитися як завгодно".

Він згадав, що був в Україні президентом сербської діаспори, яку нібито закрили за вказівкою СБУ два-три роки тому.

Станоєвич зазначив, що його дружина з України, що у них там «багато родини», і є нерухомість, і що йому в Україні нібито погрожували.

На запитання Радіо Свободи, він заперечив, що знає медвечука.    

Фото – депутат парламенту Сербії Драган Станоєвич/Радіо Свобода

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: